Skip to main content

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

50.000 kroner til barnekultur

Glade: F.v. Karolina Rotli Storsjø og Sam Ashraf Hi og gjengen i Sandvika Barne og ungdomsteater er fornøyde med stipendet på 30.000 kroner, som de vil bruke på videokamera og lydanlegg. BEGGE FOTO: KARL BRAANAAS

Sandvika barne- og ungdoms-teater får 30.000 kroner. Heggedal og Blakstad skolekorps får 20.000 kroner. Askerfondet og Bærumsfondet er avsender.

– Dette er strålende. Vi er veldig fornøyde, og føler vi blir anerkjent for å gjøre noe viktig, sier Eva Pershagen Åsbø i Sandvika barne- og ungdomsteater.

Hun vil investere i videokamera og avansert lydanlegg, som teatergruppen med 50 medlemmer vil bruke under oppsetninger. De har premiere på Tre nøtter til Askepott 6. desember, men det er først ved vårens forestillinger de venter å få fullt utbytte av stipendpengene.

– Vi trenger videokamera til dokumentariske innslag og intervjuer til forestillinger. Og så er det behov for et mer avansert lydanlegg på Lille Scene, slik at vi kan koble mikrofon, mikse og justere lyd, sier Åsbø om vårens oppsetninger «Klimadrama» og «Alt jeg finner på er sant».

Kjell Stamgård i Hafslund Nett AS, mener stipendene er vel fortjent:

– Juryen i Bærumsfondet har merket seg Sandvika barne- og ungdomsteater som en meget god kandidat til å motta midler fra fondet. De er et amatørteater, men skiller seg ut både når det gjelder variasjon i typen produksjoner og kunstnerisk nivå, sier kommunikasjonssjefen.

LES OGSÅ: Smånissene har travle dager i tradisjonsrik julemusikal

Notestativ og lys til korps

Stamgård er også fornøyd med å dele ut 20.000 kroner til Heggedal og Blakstad skolekorps fra Askerfondet.

– Et skolekorps trenger mye utstyr til virksomheten, ikke bare instrumenter. Heggedal og Blakstad skolekorps trenger nå nye notestativer med belysning, og det er et tiltak Askerfondet gjerne vil støtte, sier Stamgård.

Korpsets Berit Fjell Kamhaug kjøpte nylig inn 40 notestativ til hovedkorpset, men manglet 30 til de yngste i aspirantkorpset og juniorkorpset. Ved hjelp av stipendpengene kan de også få nye notestativer med lys.

LES OGSÅ: Disse korpsene utmerker seg

Glad gjeng

– Det er en glad gjeng som mottar pengene. Nå kan vi bruke den nye storstua vår i skolens nye flerbruks hall mer fleksibelt, sier hun og drømmer om dempet belysning og bilder på storskjerm, mens musikantene lett kan lese noter med nye opplyste stativer. De hadde nylig sin aller første konserts i den nye flerbrukshallen på Heggedal skole, og gleder seg til ytterligere fleksibilitet og stemning i salen når alle tar i bruk nytt utstyr ved julekonserten, som blir 13. desember.

LES FLERE KULTUNYHETER HER

Les flere artikler