Skip to main content

2016: Barnerock, japansk og digitalt i Asker

VAR UTSOLGT: Rockebandet Plopp spilte i går for 5. gang i Asker kulturhus. Madeleine Sondresen sang solo på en rockete versjon av «Bjørnen sover». – Det var kjempegøy, sier hun.

I går åpnet rockebandet Plopp den første forestillingen for barn i Asker kulturhus. På scenen sto også syvårige Madeleine.

Bandet Plopp synger om jentelus, guttelopper og elbiler. I tillegg rocker de opp mange kjente barnesanger, og barna synger med.

Modige Madeleine Sondresen (7) fra Lilleaker turte å gå på scenen sammen med bandet, og sang klart og tydelig en rockete versjon av «Bjørnen sover».

– Det var veldig morsomt. Jeg var samtidig opptatt av å synge riktig, sier Madeleine, som også danser i KGB og skal begynne på showdans og sang til uken.

Ivrig lillesøster

– Jeg ville også opp på scenen, men ble ikke spurt, sier lillesøster Martine (3), som er like glad i sang og dans som storesøster. Det beviser hun med både hopp, sprett og piruett etter forestillingen.

Foreldrene Janne og Christian Sondresen forteller at det ofte er show i stuen, særlig når kusinene Sofia (6) og Lily (3) fra Asker er på besøk. I går var alle på «Plopp» i Asker kulturhus.

Interaktivt for barna

Asker kulturhus åpner årets program under slagordet «Kultur for alle», der barna er et hovedsatsingsområde. Helt nytt i år er to interaktive produksjoner.

– I «Den japanske hagen» kan barna være med og påvirke handlingen. Det er sensorer i gulvet som gjør at alt forandrer seg når barna beveger seg, forklarer Mari Haugen, leder av barneavdelingen i Asker kulturhus.

– Vi har aldri hatt en så stor satsing før. Jeg skulle ønske alle barn fikk oppleve dette. Samtidig er det flott å se på for de voksne, sier hun.

LES OGSÅ: Verdensstjerne Baard Kolstad spiller med Borgen Oldis

SHOW MED PLOPP: Familiene Salvesen/Sondresen med kusinene Emily (3) (f.v.), Sofia (6), Martine (3) og Madeleine (7) på «Plopp». Foto: Knut Bjerke

Babyforestillinger

Det er et italiensk kompani som står bak «Den japanske hagen». Helt fra Argentina kommer babyforestillingen «Stjernestøv», der de små spennes fast i seter og får være med på en interaktiv reise.

Disse forestillingene spilles også i Bærum Kulturhus.

Andre høydepunkter for barn er konsert med artisten Ravi sammen med Asker barne- og ungdomskor, forestillingen «Mini Afrika» og «Kjenner du Ludde».

– Her i Kulturhuset skal det skje noe hver eneste dag, lover kulturhussjef Live Gulsrud.

 

 

INTERAKTIVT: «Den japanske hagen» er en forestilling skapt av italienske Teater Nova og Compagnia TPO (NO/IT). Den kan oppleves både i Asker og Bærum i januar.

Mye er gratis

I vinterferien holdes en rekke gratisarrangementer for både barn og unge. I biblioteket arrangeres blant annet tegnekurs, fortellerstund og barnefilmer som passer for alle. I tillegg fortsetter den populære språkkafeen for fremmedspråklige.

– Vi har også fått 400.000 kroner til å forbedre lokalene våre, forteller seksjonssjef Frid Feyling.

Radar satser på ulike temakvelder på onsdager, både Japansk temakveld, Bandkveld, Skatekveld og matkurs, som også er gratis.

Det vil også bli arrangert Infected Lan, UKM Asker, Valentine’s party, Unicon Expo og Stjernekveld, samt klubbkvelder med 18-årsgrense der artister som Unge Ferrari, Sondre Justad, Bendik og Oslo Ess spiller.

FÅ OVERSIKTEN HER:

Vårprogrammet for Asker kulturhus 2016

Vårprogrammet for Bærum Kulturhus 2016

Lager forestilling selv

Årets juleforestilling i Asker kulturhus har arbeidstittelen «Kuuul jul» og skal skapes av Asker kulturhus i samarbeid med kulturscenen i Lier og Sekkefabrikken i Røyken kommune.

– Ingen av kommunene har mulighet til å få til en egenprodusert juleforestilling alene. Det er temmelig dyrt, sier Mari Haugen.

– Vi ønsker å hente inn unge talenter fra de tre kommunene og utvikle dem i samarbeid med proffe skuespillere og musikere.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.