Skip to main content

12,5 millioner ganger er hiten til Morgan Sulele spilt på Spotify

– Jeg bare på alt dette som et eventyr, sier Magnus om suksessen. FOTO: JOAKIM S. ENGER

Magnus Clausen (23) aka Morgan Sulele har hatt litt av en sommer med årets sommerhit «Bare min».

Magnus Clausen fra Jar sitter på en kafé i Oslo og trommer med fingrene på en snusboks. Utenfor trommer septemberregnet. Samtidig spilles låten hans «Bare min» på radio.

«Si meg hva du vil, si hva du vil. Så lenge du er bare min. Når det blir natt så tar jeg fatt, skrik at du er bare min oh-o-o-o-ohhh.»

Om du har hatt radioen på i mer enn en time de siste tre månedene er sannsynligheten overhengende for at også du har hørt sommerens landeplage.

– Jeg begynner å bli vant til det, men det var veldig rart å høre min egen låt i starten, sier han.

Den har nemlig blitt spilt tolv og en halv million ganger bare på Spotify. Hvis du skulle hørt den på repeat så mange ganger, ville det tatt deg over 70 år.

Spilte for 70.000

Magnus, som er mer kjent som Morgan Sulele, smiler blygt og tar en slurk av colaen sin.

– Det har vært litt av en sommer.

Da den britiske artisten Jess Glynne meldte avbud til VG-lista-konserten på Rådhusplassen i år, ble han oppringt. Plutselig skulle Bærums-gutten opptre live på fjernsyn, foran 70.000 tilskuere.

– Jeg husker egentlig bare bruddstykker. Det gikk så fort. Men jeg har sett opptakene i ettertid og det var veldig moro.

Låten ble kåret til årets sommerlåt av radiokanalen NRJ og har nå ligget på VG-lista i 12 uker, i seks av de på topp.

I sommer har han turnert med VG-lista rundt om i landet og på «Allsang på grensen» sang både unge og eldre med på låten hans da han opptrådte.

– Alle kan høre låten. Det er det som er så fint, forklarer han.

LES OGSÅ: Emilie Nicolas: - Jo mer jeg prøver, desto større sjanse er det for å mislykkes

– Jeg må oppføre meg pent, sier Magnus om rollen som forbilde for små barn.

– Helt rå melodilinjer

Selv om 23-åringen ikke har stått så mye på scenen før nå, har han jobbet som med musikk som låtskriver og i kulissene på andre produksjoner siden han tok en bachelor i music management ved Høyskolen i Hedmark. Ifølge ham selv har han lært ett og annet av det.

– Jeg har jobbet med så mange artister at jeg vet at man må være ydmyk og ikke ta av.

I fjor var han en av hjernene bak russelåten «Samsara» av Tungevaag og Raabans, som ble nominert til prisen «årets hit» under Spellemannsprisen 2014. I år er det han som er i søkelyset.

– Det som er spesielt med Magnus er at han er helt rå på å lage melodilinjer, det kan ha noe med at han spilte fiolin fra han var fem til han var femten år, sier promotøren hans, Aleksander Weetman i All Good Promotion.

LES OGSÅ: Coucheron: – Er blitt friere og mer leken

 

Magnus Carlson, eller Morgan Sulele, i studioet sitt på Jar i Bærum.

–  Uten fansen er jeg ingenting

En akustisk gitar med nylonstrenger hviler mot kaféveggen. Øverst på gitarhodet står det «Morgan».

I tillegg til å mikse låter på data, spiller Magnus også gitar og piano. Tidligere i dag har han spilt på en barneskole, signert hundrevis av autografer og tatt like mange selfies. På Instagram har Morgan Sulele 23.400 følgere og hver dag får han et sted mellom femti og to hundre sms-er og via sosiale medier.

– Jeg prøver å lese og svare alle. Uten fansen er jeg ingenting. De inspirerer meg til å fortsette og lage musikk.

Ny singel rett inn på VG-lista

I et studio i Filmparken på Jar mikser Magnus den nye låten til Markus og Martinus i lydredigeringsprogrammet Pro Tools.

Storebror Egil (33) som også er musiker, kommer innom med ideer til en ny låt de skal gjøre sammen.

– Jeg hadde egentlig aldri trodd at Magnus skulle bli soloartist, men det er veldig moro at det har gått så bra, sier han.

Magnus sjekker listen over Norges mest spilte låter på Spotify på en av de store skjermene.

– De har ikke oppdatert tallene sine ennå.

For to uker siden ble hans nye singel « Jeg vil heller ha deg» sluppet. Den gikk rett inn på femteplass på VG-lista. Tallene til Spotify viser at låten spilles 104.000 ganger dagen og er Norges tredje mest spilte låt akkurat nå.

– Jeg føler meg veldig heldig for at folk synes det er bra. Jeg må bare jobbe steinhardt og gi ut musikk. I denne bransjen blir man fort avslørt om man ikke er original.

LES OGSÅ: Publikumsrekord på Hvalstrand

 

Musikalsk familie: Storebror Egil Clausen er i studio for å lage en ny låt med Magnus. Han er musiker på heltid og spiller på Musikkflekken med Frida Amundsen i november. Musikkinteressen kommer fra mor.

– Drømmedama må ha sprettrumpe

Han deler studio og produsent Jesper Borgen med Innertier, Staysman & Lazz, Katastrofe, Circus og Robin & Bugge. Her klekker de ut låter om damer, sang og vin.

– Vi er ikke alltid så macho, innrømmer han.

Det var også innenfor disse veggene at monsterhiten «Bare Min» ble til. Og for dem som lurer; Han synger ikke til en bestemt jente og drømmedama beskriver han slik:

– Hun må være morsom, lite selvhøytidelig og ha stor sprettrumpe.

LES OGSÅ: Wenche Myhre gleder seg til å få nye venner når hun deltar i "Hver gang vi møtes"

ALIAS: – Navnet kommer fra en fiktiv karakter som vi skapte da vi gikk på Høyskolen i Hedmark. Morgan Sulele skulle være en kar fra Elverum som sang om ting han opplevde der. Men nå har det utviklet seg, sier Magnus Clausen (23).
Les flere artikler