Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit var ringside da det ble spilt lokaloppgjør i gatelagsserien mellom Asker og Stabæk onsdag.

Det er 30 gatelag i Norge der spillere av begge kjønn spiller sammen, og alle klubbene i Eliteserien er representert. Askers og Stabæks gatelag feirer begge tiårsjubileum i år.

– Det var veldig gøy å være med på denne kampen, som jo var et skikkelig lokaloppgjør. Dette er et utrolig fint, bra tilbud til de som enten har eller har hatt en rusutfordring. Her kan de komme i gang med rutiner og rett og slett få livskvalitet gjennom idrett, sa kronprins Haakon til NTB – og la til:

– Det var kjempehøyt nivå på fotballen også.

Les også

Her er juvelene Ingrid Alexandra (19) arver – se bildene

– Masse livsglede

Gatelagene er en arena hvor mennesker med rusrelaterte utfordringer får faste rutiner, meningsfull aktivitet og følelse av mestring. Det bygges trygge rammer som gir utgangspunkt for varig endring.

Det første laget ble grunnlagt i Fredrikstad i 2011. I fjor trente cirka 1200 spillere med gatelagene i Fotball-Norge. Ifølge paraplyorganisasjonen Fotballstiftelsen kom 240 av disse over i lønnet arbeid, arbeidstrening eller skolegang.

Kronprinsesse Mette-Marit fortalte at hun lenge har hatt lyst til å besøke gatelagene.

– Det er et felt som har vokst seg til å bli et landsdekkende prosjekt. De hjelper folk i en utfordrende livssituasjon og gir dem et sted å høre til, hvor de kan begynne på veien videre med gode rutiner. Ikke minst er det masse, masse livsglede, sa hun om besøket på Askers arena.