Skip to main content

Tre personer siktet: Skal ha løsnet flere skudd i boligområde i Asker

Mandag kveld ble flere politibiler sendt til en privatbolig på Hvalstad i Asker etter at det ble avfyrt to skudd i og ved huset.

Foto: Knut Bjerke

Politiets teori er at en krangel er bakgrunnen for at to skudd ble avfyrt ved og i en bolig på Hvalstad i Asker.

– Det er blitt avfyrt to skudd med et haglgevær. Ett skudd utenfra og inn i huset og et skudd innendørs, sier innsatsleder Tomm Berger i politiet. 

Tre personer er siktet etter skyteepisoden mandag kveld. De sitter i arresten og skal avhøres i løpet av dagen. Politiet fikk melding om skyteepisoden i 21.00-tiden, etter at naboer hadde meldt fra om bråk på adressen.

Avhør tirsdag

Etterforskningsleder Marianne Langdal i Oslo politidistrikt opplyser at politiet vil forsøke å avhøre fornærmede på telefon i løpet av dagen for å få mer informasjon om skyteepisoden.

– Foreløpig er hendelsesforløpet uavklart, utover at det er avfyrt skudd og oppstått et håndgemeng mellom de involverte inne i boligen, sier hun.

Politiet kom til stedet med fem patruljebiler i tillegg til innsatsleder. På adressen møtte politifolkene på seks polske menn, tre av disse er de pågrepne. 

– Alle er synlig beruset og ute av stand til å forklare seg, opplyste politiets operasjonsleder Rune Hekkelstrand til Budstikka mandag kveld. 

Sendt til legevakten

En person, som anses som fornærmet i saken, forlot stedet like etter skytingen. En times tid senere kom han kjørende tilbake til åstedet.

Mannen skal ha hatt skader i hodet, uten at politiet vet hvordan han ble påført disse. Vedkommende ble kjørt i ambulanse til legevakten. Iført munnbind og plasthansker gikk han selv inn i ambulansen.

De tre pågrepne mennene har ikke fast tilhold på adressen hvor skytingen skjedde. Ifølge innsatsleder Tomm Berger har politiet en teori om at skyteepisoden skyldes en uoverensstemmelse mellom de tre og den fornærmede.

I 23-tiden ble de tre pågrepne ført inn i hver sin politibil og kjørt videre til arresten. Politiet har kontroll på skytevåpenet og har også gjort tekniske undersøkelser på stedet.

Her kan du lese flere nyheter i hendelsesloggen

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.