Skip to main content

Tatt for heleri av dyre sykler

Politiet kom over to dyre sykler på Haslum.

Politiet kom over to dyre sykler på Haslum.

Foto: KNUT BJERKE

Syklene på Haslum ble oppdaget i forbindelse med at politiet var på stedet i et annet ærend.

Operasjonsleder Bjørn Gunnar Nysæter hos politiet opplyser at de fikk melding om funnet ved 09-tiden torsdag.

– Syklene er til dels kostbare – den ene er verd flere titalls tusen, sier Nysæter.

To personer anmeldes for heleri av to sykler.

– Den ene sykkelen er også meldt stjålet, forklarer operasjonslederen.

Over 5.000 tyverier

Siden 2015 har politiet registrert 5.159 anmeldte sykkeltyverier i Asker og Bærum, skrev Budstikka i august. Politiets statistikk inkluderer også elsykler og sparkesykler. 

Etter flere år med en noenlunde stabil utvikling, steg antall sykkeltyverier kraftig i 2020. Totalt 1.207 sykler ble meldt stjålet, noe som var nesten en dobling av fra året før.

Til i starten av august i år var det anmeldt 453 sykkeltyverier i våre to kommuner. Det er en nedgang i forhold samme periode i 2020, men likevel betydelig flere tyverier enn det som ble registrert i de syv første månedene av 2019.

Mer systematisk

Sykkeltyverier er ett av flere målrettede satsingsområder for Enhet Vest, som omfatter Asker og Bærum. Satsingen ble satt i gang i fjor.

– Vi bruker kunnskapen vi har effektivt, noe som består i oppfølging av personer, miljøer og bestemte geografiske områder. I tillegg følger vi omsetningskanaler, som blant annet Finn.no, sier Arne Solberg i Enhet Vest.

– Vi leter ikke etter nåla i høystakken. Vi har informasjon om enkeltpersoner og miljøer, og er på hugget når det gjelder sykkeltyverier, legger han til.

Syklene på Haslum ble imidlertid funnet mer tilfeldig.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.