Skip to main content

Sporene etter høstens BMW-innbrudd peker mot ett land

Politiet har registrert nesten 50 tilfeller av grove tyverier fra BMW-er i oktober og november, så har det vært stopp. Politiet håper de klarer å løse flere av sakene.

Foto: KIM VAN DER LINDEN

Politiet jobber fortsatt på høygir for å finne ut hvem som sto bak de mange BMW-innbruddene før jul. Blikket er rettet østover.

Totalt 48 innbrudd og grove tyverier fra BMW-er ble registrert i Oslo politidistrikt i oktober og november. En stor del av disse innbruddene skjedde i Bærum.

Men etter 28. november er det ikke registrert nye tilfeller, ifølge politiet.

– Det har vært rolig etter det, men vi jobber fremdeles på høygir med disse sakene. Vi er positive til at vi kan løse saken, men er ikke helt i mål med etterforskningen ennå, opplyser Tonje Reiten, leder for avdeling for spesiell innsats i Oslo politidistrikt.

Hun legger til at de antar at gjerningspersonene har forlatt landet siden det har vært bråstopp i ny innbrudd etter 28. november.

I høst gikk politiet blant annet ut og etterlyste to sykler som skal ha blitt stjålet og benyttet i forbindelse med et BMW-innbrudd i Bjerkelundsveien på Bekkestua. Disse ble senere funnet og politiet gjennomførte tekniske undersøkelser på dem.

Svart marked

Et stort antall tilfeller av BMW-innbrudd har skjedd i flere perioder de siste årene. Senest i februar i fjor pågrep politiet tre personer for å ha stått bak flere av disse innbruddene. Utstyret som stjeles, antar politiet blir fraktet ut av landet og omsatt på det svarte markedet.

Foreløpig har ikke politiet funnet noe av utstyret som er stjålet, for det meste ratt og navigasjonsutstyr, fra tyveriene i oktober og november. Men sporene peker i en konkret retning.

– Vi driver fremdeles taktisk og teknisk etterforskning og dette fører oss i en retning, så vi håper å kunne løse flere av sakene. Det er som tidligere, og sporene peker mot Litauen. Det er grupperinger derfra som er vært aktive tidligere, og det er slik det virker også denne gangen, sier Reiten.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.