Skip to main content

Sjekker om innbrudd på kjøpesentre kan ha en sammenheng

Her jobber innbruddstyven med å få løs seddelboksen hos Snask kiosk på Kolsås. Da tyven fikk løs boksen, utløste han også blekket inni boksen som gjør pengene verdiløse.

Her jobber innbruddstyven med å få løs seddelboksen hos Snask kiosk på Kolsås. Da tyven fikk løs boksen, utløste han også blekket inni boksen som gjør pengene verdiløse.

Foto: Overvåkningskamera

Gjerningspersonen som stjal med seg en seddelboks fra en kiosk på Kolsås i slutten av september, er fortsatt på frifot.

Det opplyser politioverbetjent Hilde Staver hos etterforskning ved Bærum politistasjon. 

– Ingen er pågrepet i den saken, bekrefter hun. 

Det var natt til 30. september at en gjerningsperson knuste ruten i inngangsdøren og tok seg inn i lokalet til Snask kiosk på Kolsås senter. På innsiden satte vedkommende kursen bak kassen, der målet for ugjerningen virket å være seddelboksen.

Bildene fra videoovervåkningen viste at innbruddstyven klarte å løsne den tunge boksen med kontantene ved hjelp av spett og egen muskelkraft. Men da boksen deiset ned på gulvet, ble blekket i boksen utløst slik at pengene skal ha blitt farget svarte – og dermed uten verdi.

Politiet foretok en grundig åstedsundersøkelse i lokalet til kiosken og sikret seg spor.

– Det ble tatt fingeravtrykk som vi har sendt inn til analyse hos Kripos. Vi venter nå på svar på disse sporene, forteller Staver.

Eieren av kiosken, Amin Hag, opplevde innbrudd også i sommer. Da ble postpakker og tobakksvarer stjålet. Politiet etterforsket seg frem til at fem unge personer sto bak brekket.

Etter det siste innbruddet for noen uker siden, er han ikke lenger i tvil:

– Nå gjør jeg butikken kontantløs, konkluderte han, og håper dermed han har opplevd sitt siste innbrudd.

Senterinnbrudd også natten før

Natten før innbruddet på Kolsås var det også et innbrudd på kjøpesenteret på Bærums Verk. Her hadde innbruddstyver fjernet en rute ved inngangspartiet og tatt seg videre inn til en frisørsalong. 

Staver bekrefter at politiet jobber med å sjekke om disse to innbruddene kan ha en sammenheng.

– Når det skjer flere innbrudd i løpet av kort tid, er det klart vi tenker at det kan være en sammenheng. Det er noe vi har med oss i etterforskningen, påpeker hun.

I etterkant av innbruddet på Bærums Verk, skal et vitne ha sett en svart Toyota Rav 4 i området mellom klokken 05.15 og 05.30, altså natt til 29. september. Politiet er fortsatt interessert i tips fra publikum i begge disse innbruddene.

Les flere hendelsesnyheter her. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.