Skip to main content

Nekter straffskyld for drapsforsøk

Kvinnen ble fraktet til dette området, hvor hun ble tatt hånd om av ambulanse.
Kvinnen ble fraktet til dette området, hvor hun ble tatt hånd om av ambulanse.
Foto: CHRISTIAN BREVIK

Mannen som er varetektsfengslet etter en voldshandling på Nesøya sist uke, nekter straffskyld.

Onsdag i forrige uke ble en kvinne tatt hånd om ved Kiwi-butikken på Nesøya etter en alvorlig voldshandling et annet sted på øya. Etter det Budstikka kjenner til, skal den skadde ha blitt kjørt fra åstedet av et vitne til området ved Kiwi-butikken der ambulansepersonell overtok behandlingen av kvinnen.

Fornærmede ble av politiet beskrevet som alvorlig skadet og kjørt videre til sykehus.

Politiets innsatsleder opplyste at de hadde fått melding om at det var benyttet kniv. En mann i 60-årene ble pågrepet kort tid etter, og fredag ble mannen varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud siktet for drapsforsøk.

Siktedes forsvarer opplyser at mannen ikke erkjenner straffskyld. 

– Han erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen. Utover det har jeg ingen kommentar, det er tidlig i saken, sier forsvarer Rasmus Woxholt, advokat og partner i Advokatfirmaet Elden.

Vil ikke kommentere

Budstikka har vært i kontakt med bistandsadvokaten til den fornærmede kvinnen. Hun ønsker ikke å gi noen kommentarer til saken.

Vaktleder hos krimvakta i Oslo politidistrikt, Astrid Hasselgård, bekreftet etter hendelsen sist uke at det er en nær relasjon mellom de to involverte.

Det er avsnitt for vold i nære relasjoner i Oslo politidistrikt som etterforsker voldshendelsen. De henviser til kommunikasjonsenheten for svar på spørsmål.

Fredag opplyste Steinar Wulfsberg-Gamre, seniorrådgiver ved stab for kommunikasjon, at politiet ikke ønsket å kommentere saken av hensyn til etterforskningen.

Onsdag fulgte Budstikka opp med spørsmål om helsetilstanden til den fornærmede kvinnen, om begge de involverte er formelt avhørt og om politiet begynner å danne seg et bilde av bakgrunnen for hendelsen.

– Det blir samme svar som sist. Vi har ikke noe mer å komme med i denne saken pr. nå, skriver Wulfsberg-Gamre.

Les flere saker om Nesøya eller flere hendelsesnyheter for Asker og Bærum.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.