Skip to main content

Filip ble frastjålet rullestolen sin: – Kommer den til rette, er jeg fornøyd

Mamma Malin og Filip Eriksson (14) fra Lommedalen fikk rullestol frastjålet.

Mamma Malin og Filip Eriksson (14) fra Lommedalen fikk rullestol frastjålet. 

Foto: Ludvig Gundersen

Da Filip Eriksson (14) var på svømmetrening stjal noen rullestolen hans. Han ber vedkommende som tok den om å gi den tilbake. 

– Det har aldri skjedd tidligere. Da jeg gikk av bussen og ikke kunne se den lurte jeg på om jeg hadde satt den fra meg et annet sted og glemt det, forteller Filip Eriksson. 

Da gutten fra Lommedalen skulle på svømmetrening parkerte han den elektriske rullestolen sin på bussholdeplassen på Bærums Verk, noe han har gjort flere ganger uten problemer. Men denne onsdagen var den sporløst forsvunnet da han var på vei hjem. 

– Det er respektløst, de tenker ikke på hva konsekvensene er for andre, sier han. 

Kjørt av gårde

Mamma Malin forteller at det ikke er noen tvil at den har blitt stjålet, hun har fått flere tips fra publikum etter å ha delt historien på Facebook. 

– Noen sa de så den på vaskehallen på Shell på morgenen, og jeg har fått beskjed om at noen har sett at den har blitt kjørt via Rykkinn. Sist den ble sett var på vei opp mot Løkenhavna ved Kolsås, med to sjåfører, forteller hun. 

Trenger den til medaljejakten

Filip har akondroplasi, som i hans tilfelle betyr at armene og beina er litt kortere en normalt. 

– Det tar litt lengre tid å komme seg rundt, og jeg bruker stolen for å blant annet å rekke svømmetrening, sier han. 

Filip er nemlig med i en egen utviklingsgruppe for svømming, og har tatt sikte på å delta i Paralympics – da er det å komme seg til trening svært viktig. 

Gutten bærer dog ikke nag til gjerningspersonene. 

– Jeg liker ikke å ta hevn, så kommer den til rette er jeg fornøyd.

Familien har politianmeldt tyveriet, da det er at krav for å få en ny stol. Men de meddeler at de kan sette en strek over det hele om stolen kommer til rette igjen. 

Malin er relativt sikker på at den er tom for strøm, så den er mest sannsynlig parkert. Det er en sort elektrisk rullestol av typen Permobil. 

Dem med dårlig samvittighet, eller tips kan kontakte Malin på: 470 18 296. 

Ikke typisk stjålet

Ifølge seniorrådgiver i Nav Hjelpemiddelsentral Oslo og Akershus Jørn Kristiansen kan prisen på en slik stol ligge på alt mellom 30.000 og 100.000 kroner – alt etter hvor mye den er tilpasset brukeren. Likevel er det sjeldent at hjelpemidler som rullestoler blir stjålet.

– Det er fordi denne type hjelpemidler er gratis for dem som trenger dem, så det blir ikke noe stort marked for tyvgods, forteller han.

De få tyveriene de dog ser er ofte brukstyverier, hvor folk kan stjele sykler og andre fremkomstmidler for å ta seg en tur, for moro skyld.

Hvordan stolen kan ha blitt stjålet er det også vanskelig å spekulere i. De veier gjerne opp mot 150 kilo, og man trenger ofte en nøkkel for å starte dem.

– Det at de er lite tyveriutsatt gjør at de også gjerne ikke blir sikret så godt som for eksempel motorsykler.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.