Skip to main content

16-åring mistenkt for knivstikking i Asker

Politiet lette med store styrker etter den nå mistenkte 16-åringen etter knivstikkingen i Slemmestad mandag 15. november.

Politiet lette med store styrker etter den nå mistenkte 16-åringen etter knivstikkingen i Slemmestad mandag 15. november. 

Foto: MARIT HELLAND

Et avtalt møte mellom den 16 år gamle gutten og den 11 år eldre mannen endte i knivstikking. 

En 16 år gammel gutt fra Asker er mistenkt for å ha knivstukket en 27 år gammel mann i Slemmestad mandag 15. november. Knivstikkingen skjedde i området mellom Rortunet kjøpesenter og Slemmestad barneskole.

Fornærmede pådro seg stikkskader i armen, og lå over et døgn på sykehus.

– Min klient har vært inne til avhør og forklart seg om hendelsen. Utover det ønsker jeg ikke kommentere saken nærmere nå, sier Johnny Veum, som forsvarer 16-åringen.

Avtalt møte 

Politioverbetjent Elisabeth Vestgård Jacobsen ved etterforskning Asker politistasjon sier 16-åringen og den fornærmede 27-åringen hadde avtalt å møtes på forhånd. I avhør skal de ha gitt sammenfallende forklaringer om hvorfor, men politiet ønsker ikke utdype dette på nåværende tidspunkt. 

– Hva som forårsaket knivstikkingen har de involverte ulike oppfatninger om, sier Jacobsen. 

Hun ønsker ikke å opplyse om 16-åringen har noen straffehistorikk eller vært mistenkt/siktet i andre saker tidligere.

– Men jeg kan bekrefte at det er tale om en person politiet kjenner til fra før, sier Jacobsen.

Grov kroppsskade 

Etterforskerne har foreløpig ikke blitt forelagt journalen fra sykehuset, og kan dermed ikke si noe mer om hvilke skader 27-åringen pådro seg som følge av knivstikkingen. Saken etterforskes som grov kroppsskade av avdelingen for ungdomskriminalitet i Asker. 

Politiet har tatt noen vitneavhør, men det skal ikke ha vært mange vitner til selve hendelsen. Jacobsen opplyser at det gjenstår oppfølgingsavhør med tiltalte, før politiet beslutter hva de vil gjøre videre.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.