Frikjent for vold fordi drosjesjåføren låste døra

ENDTE I RETTEN: Straffen for voldsutøvelsen etter en taxitur for to år siden ble avgjort i lagmannsretten denne uken.

ENDTE I RETTEN: Straffen for voldsutøvelsen etter en taxitur for to år siden ble avgjort i lagmannsretten denne uken. Foto:

Den 28 år gamle mannen ville ikke betale for rensing da han hadde spydd i taxien. Og da sjåføren låste dørene på bilen svarte han med å slå. Nå er passasjeren frikjent for volden, men må likevel betale dyrt.

DEL

Les alt innhold på budstikka.no for kun kr 6,30,- pr. dag

De møttes på Solli plass i Oslo en natt for to år siden, og allerede på Frogner plass måtte 28-åringen ut for å spy.

Det hjalp, men ved Røa gikk det galt igjen – denne gangen inne i bilen.

Sjåføren mente bilrensen ville koste 1.000 til 1.500 kroner, men kravet førte til utskjelling. I Otto Ruges vei på Østerås ble det full stans, sjåføren låste dørene og varslet politiet.

Det oppsto håndgemeng, og et slag mot sjåføren som førte til at en tann løsnet. Et vitne har også forklart at 28-åringen vekselvis var rolig, for så å skrike, slå og sparke.

LES OGSÅ: Mener pågrepne rumenere står bak bensinstasjon-brekk

Må betale erstatning

Da retten behandlet saken delte de seg i et flertall på seks og et mindretall på én. Flertallet mente, basert på et opptak av samtalen mellom taxien og politiets operasjonssentral, at volden var av det beskjedne slaget.

– Siktede har utøvd kroppskrenkelse i form av slag, står det i dommen.

Det står også at siden sjåføren låste bilen i 25 minutter før politiet dukket opp, kombinert med at sjåføren også slo 28-åringen i ansiktet med skoen hans, så var det en provokasjon som gjør den beskjedne volden straffri.

I tingretten ble 28-åringen dømt til 100 dagers fengsel, men det slapp han altså etter flertallets frifinnelse. Han må likevel betale 5.000 kroner i oppreisning og 45.000 kroner i erstatning for tannskaden.

– Moralen her kan deles i to: Ikke vær for full, og ikke lås passasjerer inne, sier forsvarer Henrik Nikolai Bliksrud.

– Statsadvokatene avgjør om det ankes videre, sier politiadvokat Kjetil Jahre Daae.

Artikkeltags