Her rømmer han fra tingretten Sandvika i 2013 – nå er han pågrepet

FREKK RØMNING: Mannen som sitter bakpå motorsykkelen rømte fra politiet i Sandvika under et fengslingsmøte i 2013. Nå, over fire år etter, er mannen pågrepet i Ukraina.

FREKK RØMNING: Mannen som sitter bakpå motorsykkelen rømte fra politiet i Sandvika under et fengslingsmøte i 2013. Nå, over fire år etter, er mannen pågrepet i Ukraina. Foto:

Husker du den da tiltalte 30-åringen som på spektakulært vis klarte å rømme fra tingretten i Sandvika i 2013? Sist uke ble han pågrepet i Ukraina.

DEL

Det var 20. august i 2013 at en 30 år gammel mann av tsjetsjensk opprinnelse på forunderlig vis klarte å rømme under et fengslingsmøte i Asker og Bærum tingrett. Mannen klarte å komme seg unna politibetjentene som passet på han og hoppet på en ventende motorsykkel som eskorterte han videre – godt illustrert på bildet over.

Motorsykkelen som ble benyttet ble funnet ved Sjøholmen ikke lenge etter det spektakulære stuntet. Føreren av motorsykkelen ble også pågrepet. Men rømlingen som satt bakpå kom seg unna.

Men nå, over fire år etter, er mannen altså pågrepet i Ukraina. Det skriver dagbladet.no.

LES OGSÅ: – Rømningen var som en amerikansk actionfilm

Stjal luksusbiler

Bakgrunnen for at mannen skulle varetektsfengsles i 2013, var at fransk politi hadde begjært han utlevert fordi de mener han hadde forbindelser til en liga som stjal luksusbiler. Flere av disse bilene som ble funnet i Frankrike, skal ha blitt stjålet fra Asker og Bærum.

– På generelt grunnlag er han siktet for å være del av en gruppe som stjeler luksusbiler. Noen av disse bilene har fransk politi sporet til Asker og Bærum, og det er grunn til å tro at mannen har en forbindelse til den lokale gruppen som stjal dyre biler her for en tid siden, sa politiadvokat Børge Enoksen til Budstikka i 2013.

LES MER: Rømling (30) kobles til lokal biltyvliga

Etter at pågripelsen ble kjent, opplyser Enoksen til Dagbladet at saken fra 2013 er henlagt, og at det blir opp til myndighetene i Ukraina, og eventuelt Russland, om hva som blir veien videre.

Pågripelsen i Ukraina skal ha skjedd etter mistanke om organisert kriminalitet i landet gjennom flere år.

Artikkeltags