Seiret og feiret: – Ja, vi elsker korps

  Asker skolekorps kunne feire både seier i 2. divisjon og 90-årsjubileum med så mange som 1.000 musikanter under korpskonkurransen i Asker kulturhus i går.

  Artikkelen er over 3 år gammel

  Asker skolekorps kunne feire både seier i 2. divisjon og 90-årsjubileum med så mange som 1.000 musikanter under korpskonkurransen i Asker kulturhus i går, søndag.

  DEL

  Jubelen sto i taket da Asker seniorkorps vant 1. ærespris og 1. plass i 2. divisjon. Med 92 av 100 poeng fikk de beste plassering av korpsene fra Asker og Bærum under distriktsmesterskapet i Asker i går.

  – Korpset gjorde en kjempeinnsats. Vi synes det er veldig flott at vi vant i  jubileumsåret vårt. Vi har jobbet systematisk og har i tillegg en helt fersk dirigent, Tanja Räsänen fra Finland. Det er ekstra moro for henne også, sier leder for Asker musikkorps Petter Helgevold Kvadsheim.

  Korpset har vokst de siste tre årene og teller nå rundt 100 medlemmer.

  LES OGSÅ: - Yngst av smågardistene 

  Sosialt for alle

  Ingar Dammen-Dahl (11) og Leo Strand (11) er rykende ferske i seniorkorpset etter å ha spilt fire år i Asker juniorkorps.

  Det var ekstra stas å være med og spille inn den gjeve seieren. Begge synes korps er kjempegøy, det samme synes de stolte fedrene.

  – Det å være korpsforeldre er mye bedre enn ryktet sier. Det er ikke mer arbeid enn det ene loppemarkedet i året, og det er hektisk, men ellers bare morsomt og veldig sosialt, sier Ingars far, Børre Dahl.

  LES OGSÅ: Frister med stjerne-trompetist 

  Erfaren veteran

  Trompetist Anders Lie Hagen i Heggedal og Blakstad skolekorps (17) har spilt i ni år og er fornøyd med 4.-plassen korpset fikk i 2. divisjon i går, selv om de var kun ett poeng unna pallen med 87 poeng.

  – Å spille i korps er et lagspill, der det ikke finnes noen reservebenk. Det som er unikt med korps er at det er et spenn fra barneskoleelever til videregående elever med gutter og jenter sammen. Vi har det morsomt på tvers av alder, og alle jobber sammen for et resultat. sier Anders.

  Han mener prosessen før et mesterskap er vel så viktig som selve konkurransen. Med tanke på øvelse og læringsprosess.

  Levre Skoles Musikkorps gjorde en kjempeinnsats i går og kapret 1. plassen i 3. divisjon under distriktsmesterskapet.

  Blir kjent

  Helga Therese Vrenne (10) spiller baryton i Asker juniorkorps og stortrives.

  – Jeg trives godt med å spille i korps, fordi man blir kjent med mange fantastiske mennesker. Å spille baryton passer meg bra, fordi jeg kan spille både mørke og lyse toner. Dessuten har jeg ikke så mange knapper å passe på som dem med klarinett eller fløyte, sier Helga.

  LES OGSÅ: Hvalstrandfestivalen har kapret disse to 

  Proff trommegruppe

  Håkon Skjæret (20 er trommeinstruktør i Asker juniorkorps og studerer klassisk slagverk og musikkpedagogikk på Musikkhøgskolen.

  – Vi har en fantastisk trommegruppe her. Jeg er opptatt av at slagverket sees på som et melodisk instrument og ikke bare noe som holder takten og skaper rytme. Vi er på en måte den andre dirigenten, sier han. En av trommisene, Andreas Drevdal, slo så den ene stikken brakk. Men han snudde stikken og fortsatte konkurransen ut.

  – Denne skal jeg henge på veggen som et minne, sier den hardtslående trommeslageren og holder frem restene av trommestikken.

  Artikkeltags