Skip to main content

Vårens loppemarked avlyst – musikantene mister viktig inntektskilde

Loppemarkedene i Asker og Bærum er veldig populære. Bildet er fra Hauger skole da startskuddet gikk for Levre skoles musikkorps loppemarked. Denne våren kan alle loppemarkeder bli avlyst på grunn av fare for smitte av koronaviruset.

Foto: Knut Bjerke

Årets loppemarkeder står nå i fare for å bli avlyst. Millioner av kroner kan bli blåst vekk fra musikantene.

Det er krisestemning blant korpsene. Deres viktigste inntektskilde, loppemarkedene, står i fare for å bli avlyst på grunn av koronasmittefare.

Flere korps har allerede samlet inn store mengder med lopper. Høvik Blommenholm og Løkeberg skolekorps har allerede bestemt seg for å avblåse årets marked.

– Det er helt krise. Vi har begynt å distribuere 6.000 lapper hvor vi oppfordrer folk til å levere inn lopper til oss. Nå må det avlyses og vi mister store inntekter som vi bruker på blant annet undervisning og turer, forteller loppeansvarlig Frode Seim i Høvik Blommenholm og Løkeberg skolekorps.

På grunn av faren for koronasmitte er Høvik, Blommenholm og Løkeberg skolekorps nødt til å avlyse vårens loppemarked. Loppegeneral Frode Seim, her fra en tidligere anledning, fortviler over de økonomiske tapene. 

Foto: KARL BRAANAAS

Hoper seg opp

Seim forteller at det på lappene, som er delt ut i korpsbarnas nabolag, står at lopper kan leveres hjemme hos ham de to siste ukene før påske.

– Hvis ikke vi klarer å stoppe dette, har både korpset, og spesielt vår familie, et kjempeproblem. Vi har allerede 30–40 kasser stående her, forteller Seim.

Høvik, Blommenholm og Løkeberg skolekorps har det de siste årene omsatt lopper for mellom 500.000 og 600.000 kroner på hver marked.

– Det er nok større krise for andre korps enn vårt. Vi har fremdeles noe å gå på etter svært gode loppemarkeder de siste årene. For andre korps er nok dette en større krise, sier Seim, som er usikker på hva han skal gjøre med loppene som allerede er samlet inn.

– Vi får hele tiden henvendelser om vi kan komme å hente lopper, men nå er det slutt.

Har ikke bestemt seg ennå

I Lommedalen har korpset planlagt loppemarked i slutten av april, men de har ennå ikke tatt noen beslutning rundt salget.

– Alle planlagte arrangementer de neste ukene er avlyst, men når det gjelder loppemarkedet har vi ikke tatt en endelig beslutning. Markedet er planlagt i slutten av april, så vi venter og ser litt mer på utviklingen før vi tar en endelig beslutning. Vi vil følge myndighetenes råd, sier loppegeneral Philip van de Velde.

Han sier at loppemarkedet er en veldig viktig inntektskilde for korpset.

Låven, der korpset samler gjenstander til loppemarkedet, har vært helt full i lang tid.

– Hvis vi må avlyse, må vi organisere oss slik at vi kan selge dem ved en senere anledning.

Krisemøte torsdag

Levre Skoles Musikkorps hadde krisemøte torsdag kveld. Kasserer Kjetil Nyseth forteller at de ennå ikke har bestemt seg for hva de gjør med loppemarkedet i midten av april.

– Vi skal ha et møte på torsdag hvor dette skal diskuteres. I forbindelse med koronasmitten skjer det en utvikling fra time til time, sier Nyseth som forteller at loppemarkedet i høyeste grad er en viktig inntektskilde for korpset.

Kjetil Nyseth i Levre Skoles Musikkorps under loppemarkedet i fjor vår. Nå vurderer de om årets marked kan arrangeres som planlagt. 

Foto: Knut Bjerke
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.