Skip to main content

Vaksiner går ut på dato – kaller inn eldre på kort varsel

Nå kan de over 75 år i Bærum kommune motta en tredje vaksinedose. Her fra tidligere i vaksineringen.

Nå kan de over 75 år i Bærum kommune motta en tredje vaksinedose. Her fra tidligere i vaksineringen. 

Foto: TRINE JØDAL

Bærum kommune har planen klar for de eldre som skal motta en tredje vaksinedose. Først ut er 75-åringene – og det raskt. 

I overkant av 3.000 doser med koronavaksine er i ferd med å gå ut på dato. Derfor kaller Bærum kommune nå inn personer over 75 år, som mottok dose to før 31. mars og som ikke nylig har tatt influensavaksinen.

Disse inviteres inn til å ta vaksinen torsdag og fredag denne uken, mellom klokken 09.00 og 14.00 på vaksinesenteret på Rud. Tirsdag besluttet regjeringen at personer over 65 år kunne motta en tredje dose med koronavaksine.

– Dette er ikke siste mulighet for personer i denne gruppen. De som ikke kommer inn disse to dagene, vil bli innkalt i ettertid, forteller smittevernoverlege Bjørg Dysthe. 

God dekning

Hun forteller at personer som ikke rekker å vaksinere seg torsdag eller fredag vil få en tekstmelding med en ny tid for vaksinering. 

– Vi har en veldig god vaksinedekning i denne aldersgruppen på de første to dosene, og forventer en god oppslutning også denne gang. Når vi kaller inn til vaksinering, vil det bli gjort rangert etter alder, sier Dysthe. 

Tilbudet gjelder for personer over 75 år, men kun for dem som mottok andre dose for mer enn seks måneder siden. 

Influensavaksine

Det vil ikke bli mulig å ta vaksinen nå, dersom du har fått influensavaksinen nylig. 

– Når vi setter nye vaksiner, som dette stadig er, så ønsker vi å kunne overvåke eventuelle bivirkninger. Derfor ønsker vi at det er en ukes opphold mellom influensavaksinen og dose tre av koronavaksinen., opplyser Dysthe og legger til:

– Har du allerede avtalt influensavaksine den neste uken, så tar du den og venter på en innkallelse fra oss. Dersom du har avtalt senere, så ta gjerne koronavaksinen først og utsett timen for influensavaksine.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.