Skip to main content

Utsetter frist for EU-kontroll

EU-SJEKK: Statens vegvesen utsetter fristen for EU-kontroll med to måneder.

Foto: Roger Hardy / NTB scanpix

Statens vegvesen utsetter fristen for de som har fått beskjed om å gjennomføre EU-kontrollen i tidsrommet 13. mars til 30. april.

– Vi er klar over at flere er i karantene og bør holde seg hjemme. For å gjøre dette så enkelt som mulig for bileiere der ute, har vi valgt å gi alle som har frist fra nå og ut april to måneders utsettelse, sier direktør Bodil Rønning Dreyer i Statens vegvesen.

Dreyer oppfordrer likevel de som har mulighet til å få gjennomført EU-kontrollen så raskt som mulig. I hele landet er det er om lag 187 000 kjøretøy som har godkjenningsfrist fra 13. mars og ut april.

– Vi risikerer at det kan bli en opphopning og et press på de som skal godkjenne bilene om alle venter. Så om du har mulighet til å få bilen din godkjent i ukene framover med de forholdsreglene helsemyndighetene har gitt, er oppfordringen at du gjør det, sier Dreyer.

De som har fått bilen kontrollert og fått en såkalt 3-feil, vil ikke få ny frist. Dette fordi bilen da har trafikkfarlig feil og bruksforbud.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.