Skip to main content

– Ungdom trenger også noen å snakke med

Kieran Hill driver ungdomstilbudet på Punkt Fornebu. Det ble som alt annet stengt forrige torsdag.

FOTO: PRIVAT

Ungdomsarbeideren Kieran Hill har åpnet sin egen telefon for ungdom som trenger noen å snakke med.

Torsdag forrige uke stengte hele Norge. Også ungdomstilbudet på Punkt Fornebu. Det har bekymret Kieran Hill, som driver tilbudet for Obos. Tidligere har han jobbet mange år i barnehage.

– Det er ikke bra for alle ungdommer å bli stengt inne med foreldrene sine, for alle hjem er ikke like gode. Dette har jeg tenkt en del på siden vi måtte lukke døra her. Så denne uken har jeg gått ut via Punkt på både Facebook og Instagram, og bedt folk ta kontakt om de har behov for å snakke. Bare ring, sier jeg, eller gå gjennom nettsiden til Punkt Fornebu, forteller Hill. Han har lest i Budstikka om Bærum kommunes nyopprettede seniortelefon, og tenkte at ungdommer kunne trenge det samme.

Trygg voksen

– Siden vi stengte her, har jeg snakket med noen av de mest ivrige ungdommene som savner å være her og lurer på når vi kan åpne igjen. Man begynner å ane brakkesyken. Men det er viktig å presisere at jeg ikke er noen helsefagarbeider, bare en trygg voksen som er tilgjengelig for en prat. Og mens alle virker mest opptatt av den tiden på dagen da det skulle vært skole og barnehage, er min bekymring de timene senere på dagen,

– Har du inntrykk av at ungdom gir blaffen i koronareglene som å holde avstand, være inne og ikke være flere sammen?

– Noen tøyer nok strikken og prøver å finne egne løsninger. Det er vanskelig å akseptere at verden står stille. Dette snakker de om, og jeg har måttet sagt fra flere ganger til ungdommer jeg møter. Og komme med forslag til andre måter å kommunisere på. Dette er jo en bra tid for å game. Det er viktig å holde motet oppe til vi kan åpne igjen. Men det trengs at noen prater med dem, sier Hill.

Samarbeider

Pål Talleraas er leder på den kommunale fritidsklubben Hundsund Fritid, og samarbeider tett med Punkt.

– Kieran bidrar veldig positivt til ungdomskulturen på Fornebu. Og det er veldig bra at han tilbyr ungdommen et sted å henvende seg nå, sier Talleraas.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.