Skip to main content

TV-kokken hadde korona: – Jeg låste døren

Lommedølingen Wenche Andersen fikk påvist antistoffer i blodet to måneder etter at hun hadde symptomer.

Lommedølingen Wenche Andersen fikk påvist antistoffer i blodet to måneder etter at hun hadde symptomer. 

Foto: KARL BRAANAAS

TV-kokken Wenche Andersen fra Lommedalen ble i midten av mars smittet av koronaviruset. Først to måneder etterpå fikk hun svaret. 

Dette forteller 65-åringen til «God Morgen Norge». Det er også årsaken til at hun ble borte fra TV-ruten midt i mars. Andersen skal ha kjent på influensalignende symptomer, men ble ikke testet. Hun fikk beskjed om å gå i karantene, noe hun gjorde i to og en halv uke, ifølge TV2. 

Nå har hun fått bekreftet at hun var smittet av korona, nesten to måneder etter hun ble syk.

– Jeg fikk innkalling for å ta ettertest, mest sannsynlig fordi jeg er i risikogruppen, altså over 65 år. Den var positiv på antistoffer mot korona, sier hun i intervjuet. 

Satt i karantene

Andersen holdt seg hjemme og kjenner ingen andre som har blitt smittet, forteller hun. 

– Jeg låste døren og holdt meg hjemme. Min største redsel var å smitte andre, sier Wenche, som også kan fortelle at hun kjenner ingen – hverken på jobb eller privat – som har blitt smittet, sier hun til TV2.

Andersen understreker at hun i dag er helt frisk fra viruset.

– Antistoffer gir fordeler

Som Budstikka tidligere har omtalt, utvikler Oslo universitetssykehus en antistofftest som kan avsløre om du ha hatt korona eller ikke. 

– Har du antistoffer mot korona, stiller du i en helt annen liga enn om du ikke har det. Du vil mest sannsynlig ikke smitte andre eller bli smittet på nytt. Og om du skulle få det igjen, vil det nok være i en mildere form, sa Fridtjof Lund-Johansen fra Eiksmarka som er en av forskerne bak testen som utvikles på avdeling for immunologi og transfusjonsmedisin på Rikshospitalet.

Han og hans kolleger har gjennom drøyt 12 år utviklet en helt ny teknologi for sporing av antistoffer som nå er tilpasset koronaviruset. De er allerede i gang med å prøve ut metoden på sykehuspersonell og håper bred testing av befolkningen allerede fra nå i mai, med ambisjon om å behandle 10.000 tester daglig.

Har du tips? Send oss en e-post

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.