Skip to main content

Torsdag: Flere av de 500 ansatte vendte tilbake til Asker Panorama

Denne beskjeden hang på veggen ved inngangen til Asker Panorama bygget onsdag morgen.

FOTO: KARL BRAANAAS

En ansatt som jobber i Kongsberg gruppen i Asker har fått påvist koronavirus. Over 500 ansatte måtte først jobbe hjemme. Torsdag vendte flere tilbake. 

– Vi har gjenåpnet kontorlokalene for deler av virksomheten, sier kommunikasjonssjef Anne Cecilie Lund-Andersen i Kongsberg gruppen til Budstikka.

Det var tirsdag kveld det ble klart at en av de ansatte i Kongsberg gruppen var smittet. Både ansatte derfra og fra selskapet Visolit var i hjemmekontor.

 Under kan du lese hva Budstikka skrev om saken onsdag morgen da smitten først var kjent.

– Alle kontorer vaskes nå grundig ned, og vi bruker nå tiden til å få god oversikt over situasjonen. Vi vil derfor komme tilbake med informasjon til de ansatte som ikke er i karantene rundt når de kan returnere til kontorene, uttalte kommunikasjonsdirektør Ronny Lie i Kongsberg Gruppen. 

Flere tiltak fra byggeier

Byggets eier er Oxer Eiendom. 

Administrerende direktør Erling Langeland opplyser at selskapet er i gang med flere tiltak i bygget. Dette skjer i tett samarbeid med selskapet Eurest som drifter bygget. 

– Vi har stengt ned treningssenteret her. Videre har vi nedspriting av dørhåndtak og andre kontaktpunkter en gang i timen, sier Langeland. Les om andre tiltak i faktaboksen.

Oxer Eiendom sitter selv med rundt 18 ansatte i bygget. 

– Vi fikk beskjeden 0700 onsdag morgen om at det var påvist smitte hos en ansatt i Kongsberg Gruppen. Vi sendte da ut melding til våre ansatte der vi anmoder dem om ha hjemmekontor. Men i og med at vi driver bygget her, er det noen funksjoner vi trenger her fysisk – vaktmesteren for eksempel, sier Langeland. Han sitter selv også i bygget.

– Ja, jeg ønsker å ha kontroll med situasjonen herfra, sier han. 

– Hva tenker du mer rundt situasjonen?

– Det er dramatisk det som skjer rundt oss nå, ikke minst også hva gjelder økonomien og samfunnet. Rent lokalt her ved kontoret, er vi imidlertid ved godt mot, sier Langeland. 

– Når mener du det er forsvarlig at ansatte kommer tilbake i bygget?

– Det kan ikke jeg mene noe om. Det må bli opptil hvert enkelt selskap. Men som gårdeier, tar vi nå alle de forholdsregler vi kan for at bygget skal bli mest mulig tilrettelagt, sier Langeland.

Ble møtt med plakat 

Det var onsdag morgen de ansatte ble møtt med plakat på døren inn til bygget.

Her står det ordrett: «Det er påvist et tilfelle av koronavirus ved en ansatt i Asker Panorama. Hold avstand, nys i armen, vaske hendene ofte, vurder selv om du skal holde deg hjemme.»

Kongsberg Gruppen har om lag 290 ansatte ved sin virksomhet i Asker. Les mer i faktaboksen

Ansatte i andre selskaper berørt

It-selskapet Visolit er det andre store selskapet som holder til i Asker Panorama bygget.

 Her jobber det inntil 240 personer. 

– For å være på den sikre siden, har ledelsen i Visolit besluttet at de ansatte ved Asker-kontoret nå benytter hjemmekontor for å gjøre sine daglige oppgaver, sier konsernsjef Terje Mjøs i Visolit til Budstikka. 

– Hvor lenge vil hjemmekontor-statusen vare?

– Tiltaket gjelder i første omgang til vi er sikre på at det ikke er smittefare i bygningen, sier Mjøs. 

Mjøs opplyser at Visolit også har satt i verk andre tiltak som eksempelvis reiserestriksjoner. 

Også Compass Group og Avis Bilutleie sitter i bygget. Eurest som drifter bygget og kantinen, er en del av Compass Group.

Saken oppdateres 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.