Skip to main content

To ungdommer fra Bærum koronasmittet etter fester på Oslo Vest

Oslo-fester forrige uke skal ha ført til en rekke smittetilfeller og karantener. To av de smittede er personer i 20-årene fra Bærum. 

– De to smittede ungdommene fra Bærum er i relativt fin form, opplyser Grete Syrdal, kommunalsjef for helse og sosial i Bærum kommune til Budstikka.

I tillegg til de to fra Bærum, er flere personer fra Oslo bekreftet smittet av covid-19 etter de fire festene i hovedstaden. Til sammen var 14 smittetilfeller bekreftet sent torsdag kveld, ifølge VG.

Oslo kommune informerer på sin nettside at de jobber videre med smittesporing etter de aktuelle privatfestene sist helg. 

Bydelsdirektør i Vestre Aker, Elisabeth Vennevold, opplyser at mange av festdeltagerne har satt seg selv i karantene i vente på å bli kontaktet av dem som driver smittesporing. Hun oppfordrer alle andre som har vært på de aktuelle festene om å gjøre det samme.

– Kan være flere smittede

– Det kan hende det er flere enn det vi nå kjenner til som er smittet etter disse festene, også fra Bærum. Jeg oppfordrer alle dem som har vært på de fire festene om å ta kontakt med sitt lokale smitteteam, sier smittevernoverlege Frode Hagen i Oslo kommune til Budstikka. 

– Gjelder rådet om å gå i karantene og ta kontakt med sitt lokale smitteteam alle unge som har vært på fest på Oslo Vest?

– Nei, det gjelder bare de fire festene.

– Hva om man ikke er sikker på om den festen man har vært på er en av de berørte?

– Er du usikker, snakk med dem du har vært på fest hos. Eller kontakt smitteteamet i Bærum eller Oslo, de vet hvem det dreier seg om.

– Fraråder du ungdom nå å dra på fest?

– Det må vurderes fra tilfelle til tilfelle. Mitt råd er å følge de generelle smitterådene, sier Hagen.

Advarer mot alkoholbruk

Det samme gjør kommunalsjefen for helse i Bærum.

– Jeg vil minne ungdom om at det fortsatt gjelder råd om inntil 20 personer samlet av gangen i privat regi og fortsatt med anbefalt avstand på minst én meter. Fest med alkoholbruk gjør det vanskeligere å overholde slike råd, sier Syrdal, som understreker at smittespredning kan bli konsekvensen av det er pågående utbrudd blant unge i Oslo og Bærum.

– Det er viktig at alle tar ansvar og tester seg dersom de får symptomer, slik ungdommer knyttet til dette utbruddet har gjort, sier Syrdal. 

Hun understreker at de generelle rådene om samlinger i privat regi gjelder hele befolkningen, ikke bare ungdom.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.