Skip to main content

To tilfeller av sannsynlig indisk virusvariant i Asker

Kommuneoverlege i Asker, Meera Grepp, melder søndag at to personer i kommunen sannsynligvis er smittet av den indiske virusvarianten av koronaviruset.

Kommuneoverlege i Asker, Meera Grepp, melder søndag at to personer i kommunen sannsynligvis er smittet av den indiske virusvarianten av koronaviruset.

Foto: KARL BRAANAAS

Asker kommune melder om sannsynlige tilfeller av den indiske varianten av koronaviruset.

Det skriver kommunen i en pressemelding søndag ettermiddag.

– Det er svært sannsynlig at vi nå har fått to smittetilfeller av den indiske virusvarianten i Asker, opplyser kommuneoverlege Meera Grepp.

Ett av tilfellene skal allerede være ute av isolasjon, ifølge Grepp.

Begge de to som trolig har fått den indiske varianten, er i 20-årene.

Den ene av dem fikk påvist covid-19-smitte 20. mai, og ble umiddelbart satt i isolasjon. Alle nærkontakter ble satt i karantene, og én av nærkontaktene fikk påvist smitte 21. mai. Rutinemessig screening av positive prøver viste sannsynlig indisk variant, svaret forelå 28. mai.

– Sannsynligheten er meget stor for at disse to tilfellene har indisk virusvariant. Helt sikre blir vi ikke før vi får de endelig svarene fra laboratoriene, noe som kan ta noen dager. Men vi følger opp som om det er den indiske for sikkerhets skyld – i tråd med anbefalingene, sier Grepp.

Hun understreker at kommunen er ekstra oppmerksomme på nye varianter av viruset.

– Vi følger nøye med på smittesituasjonen og er veldig oppmerksomme dersom vi har mistanke om at det kan være mulighet for nærkontakt og smitte med ulike virusvarianter og nå særlig smitte med den indiske varianten, sier kommuneoverlege Meera Grepp.

Den indiske virusvarianten skal være noe mer smittsom enn den britiske. Men det er foreløpig ikke slått fast at den gir mer alvorlig sykdom.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.