Skip to main content

To nye koronadødsfall i Bærum

Bærum kommune melder om to nye dødsfall grunnet korona denne helgen. Det ene ved Bærum sykehus.

Bærum kommune melder om to nye dødsfall grunnet korona denne helgen. Det ene ved Bærum sykehus.

Foto: Knut Bjerke

Bærum sykehus har fått sitt første koronadødsfall siden 7. mai. Samtidig har en 82 år gammel beboer ved Gullhaug sykehjem mistet livet grunnet viruset. 

Det er Vestre Viken som melder om dødsfallet ved sykehuset, som skjedde fredag. Av personvernhensyn ønsker ikke helseforetaket å opplyse noe om personalia knyttet til vedkommende. 

Bærum kommune bekrefter at to innbyggere døde i helgen. Foruten den ene ved sykehuset, har en beboer ved Gullhaug sykehjem mistet livet søndag. Ved Gullhaug sykehjem døde det også en beboer forrige helg.

Totalt har tre personer fra Bærum mistet livet grunnet koronaviruset i november. 

– Jeg kan bekrefte to nye dødsfall med korona i Bærum, og med dette er det til sammen tre dødsfall i november. Vi kondolerer, og sender våre tanker til de etterlatte, sier kommuneoverlege Frantz Leonard Nilsen.

Dødsfallet ved Bærum sykehus er det 15. ved sykehuset med kobling til koronaviruset. Totalt har nå 37 personer i Asker og Bærum mistet livet grunnet viruset.

– Informert

Gullhaug sykehjem driftes av den private omsorgskjeden Norlandia. Beboeren som døde søndag, var 82 år gammel.

– Pårørende er informert og ivaretatt, og rutinene er fulgt opp. Vi har stor forståelse for at dette kan skape engstelse. Vi gjør det vi kan for å informere og skape trygghet hos beboere, pårørende og ansatte, sier Riikka Aubert, direktør eldreomsorg Norlandia.

– Hvilke tiltak vil dere gjøre fremover for å kunne få kontroll over smitten?

– Vi iverksatte nødvendige tiltak i tråd med nasjonale retningslinjer på alle avdelinger umiddelbart etter smitten ble oppdaget. Beboere og ansatte testes jevnlig fremover etter gjeldende rutiner for smittesporing. Dette fortsetter vi også fremover. Situasjon oppleves å være under kontroll, hevder Aubert.

– Hva er smittesituasjonen ved Gullhaug nå?

– Vi har en beboer med smitte, og 7 ansatte totalt har testet positiv, forteller Riikka Aubert .

Samtidig meldes det om ny smitte ved andre sykehjem. 3 nye smittede beboere på Stabekk og 1 ny medarbeider på Solvik. Solvik testet fredag samtlige beboere og ansatte, etter et utbrudd

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.