Skip to main content

To nye koronadødsfall i Asker og Bærum mandag

Mandag ble det bekreftet at en pasient døde etter koronasmitte på Bærum sykehus søndag. Dette er det andre koronadødsfallet på Bærum sykehus.

Mandag ble det bekreftet at en pasient døde etter koronasmitte på Bærum sykehus søndag. Dette er det andre koronadødsfallet på Bærum sykehus.

Foto: EVA GROVEN

Én pasient fra Bærum døde på Bærum sykehus, mens en pasient fra Asker døde på den tilrettelagte smitteavdelingen på Solgården bo og omsorgsenter.

Mandag formiddag bekreftet Vestre Viken HF at en person er død etter koronasmitte på Bærum sykehus. Personen var bosatt i Bærum kommune.

Det bekreftet kommuneoverlege Frantz Leonard Nilsen. Dette er det første korona-relaterte dødsfallet i Bærum.

Pasienten døde ifølge helseforetaket på Bærum sykehus søndag 29. mars.

– Av personvernhensyn kan vi ikke gi nærmere informasjon rundt pasienten. Vi ønsker å uttrykke vår medfølelse til de pårørende, sier fagdirektør Ulrich Spreng i en pressemelding.

Ordfører kondolerer

– Jeg vil uttrykke min medfølelse og kondolanse til familie og andre pårørende. Dette er det første dødsfallet i Bærum som er relatert til koronaviruset, og det berører oss alle. Vi er i en alvorlig situasjon og jeg vil understreke at hver enkelt av oss må gjøre det som står i vår makt for å forhindre spredning av smitten, sier ordfører Lisbeth Hammer Krog i pressemeldingen.

– Jeg minner om følge forholdsreglene for hygiene og kontakt med andre. Vi må alle følge rådene fra helsemyndighetene og kommunene – og skjerme alle de som lever med risiko, sier Bærums ordfører.

Rustet

På spørsmål om dødsfallet fører til høynet beredskap, svarer kommuneoverlege i Bærum kommune, Frantz Leonard Nilsen, følgende:

– Vi har allerede høy beredskap, og dette var høyst ventet. Nå har vi snart 30 tilfeller i landet, og rent statistisk vil vi også få det i Bærum. Vi har rustet tjenestene våre normalt når det gjelder smittevern og beredskapen generelt, også når det gjelder å gi råd til befolkningen.

Nytt dødsfall i Asker

Litt før klokken 14 mandag kom meldingen om nok et dødsfall etter koronasmitte. En person fra Asker døde tidligere mandag.

– Vi ble tidligere i dag informert om det tredje dødsfallet i Asker på grunn av Covid-19. Det er en eldre person som er gått bort. De pårørende er varslet, sier kommuneoverlege i Asker, Meera Grepp.

Kommuneoverlegen bekrefter at vedkommende var pasient på koronaavdelingen på Solgården bo og omsorgssenter. 

For en drøy uke siden ble det kjent at Asker kommune har opprettet en egen smitteavdeling på Solgården for pasienter med koronasmitte.

– Pasienten ble overført til dit fra Bærum sykehus for en liten stund tilbake og har fått videre behandling og oppfølging der, sier Grepp.

Mandagens to dødsfall gjør at det nå er fire personer fra Asker og Bærum som har blitt offer for viruset. En Asker-kvinne døde på Drammen sykehus sist torsdag. Den første personen fra Asker og Bærum som døde av koronasmitte, døde 18. mars på Bærum sykehus.

Ordfører i Asker, Lene Conradi, sier at dødsfallene kommunen nå opplever preger hele askersamfunnet.

– Det er trist å høre at nok et menneske har mistet livet på grunn av koronaviruset. Det er det tredje dødsfallet i Asker, og det gjør inntrykk på oss alle sammen. Jo høyere tallene på smittede, innlagte og døde blir, jo mer alvorlig blir dette for oss alle i Asker. Men dette handler ikke bare om tall. - Først og fremst vil jeg uttrykke min dypeste medfølelse med de etterlatte. sier Conradi.

Hardt rammet

Som Budstikka fortalte fredag, er Bærum blant landets hardest rammede kommuner når det gjelder andel smittede.

– Vi følger de nasjonale retningslinjene, men likevel er vi langt over gjennomsnittet på personer som tester positivt. I Norge generelt er det fem prosent av dem som testes, som tester positivt. I Bærum er det 11 prosent. Vi vet ikke med sikkerhet hva dette kommer av, sa smittevernoverlege i Bærum, Bjørg Dysthe, sist uke.

Noe av årsaken tror Dysthe skyldes at Bærum kommune tidlig fikk mange smittede fra utenlandsreiser.

Det er pr. mandag formiddag 341 innbyggere i Asker og Bærum som har fått påvist koronasmitte. 15 av dem er innlagt ved Bærum sykehus.

Bærum står for hele 246 av disse, mens det pr. søndag kveld er påvist smitte hos 95 innbyggere i Asker.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.