Skip to main content

To nye dødsfall ved Stabæktunet sykehjem

Stabæktunet sykehjem har siden 14. januar vært preget av et større koronautbrudd. I løpet av én drøy uke har seks personer mistet livet på sykehjemmet.

Stabæktunet sykehjem har siden 14. januar vært preget av et større koronautbrudd. I løpet av én drøy uke har seks personer mistet livet på sykehjemmet.

Foto: KARL BRAANAAS

På halvannen uke har seks pasienter ved Stabæktunet sykehjem dødd med koronasmitte. 

Tirsdag kveld døde den femte koronasmittede pasienten ved sykehjemmet, ifølge en melding fra Bærum kommune. Torsdag bekreftet sykehjemmet at en sjette beboer gikk bort onsdag. 

Siden utbruddet på Stabæktunet sykehjem ble oppdaget 14. januar har det vært ytterlige fire dødsfall som knyttes til pandemien; 26. januar, 30. januar, 31. januar og 1. februar.

På kommunens hjemmeside bekrefter kommuneoverlege Frantz Leonard Nilsen de to siste koronarelaterte dødsfallene. 

– Vi kondolerer og sender våre tanker til de etterlatte, sier Nilsen.

Det samme gjør kommunens smittevernoverlege, Bjørg Dysthe. 

Ifølge henne hadde de seks avdøde beboerne en gjennomsnittsalder på 94 år.

– Flere av dem var allerede syke på ulike vis. Da blir covid-19-smitte helt opplagt en tilleggsbelastning, som kan ha medvirket til dødsfallene, sier hun. 

Det foreløpig siste kjente smittetilfellet hos beboer på Stabæktunet sykehjem er fra søndag 31. januar. 

– Vi jobber kontinuerlig med å begrense smitteutbruddet. Siden utbruddet startet har nå flere blitt friske og mange har hatt få eller ingen symptomer på sykdom, sier Dysthe.

Ikke britisk variant

Forrige uke ble det kjent at smitten ikke kommer fra den britiske virusvarianten, etter at FHI analyserte seks prøver fra sykehjemmet.

Smitten som er påvist ved Stabæktunet sykehjem, kommer hverken fra den Sør-Afrikanske eller mutasjonen som tidligere ble funnet ved Drammen sykehus.

Så langt har 57 personer mistet livet av eller med sykdommen i Asker og Bærum.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.