Skip to main content

Tilbyr vaksinetime på SMS – ber folk følge med

I løpet av de neste ukene vil 16.000 personer i Bærum få en SMS med invitasjon til vaksinering. Har man ikke svart innen 24 timer, mister man timen sin.

I løpet av de neste ukene vil 16.000 personer i Bærum få en SMS med invitasjon til vaksinering. Har man ikke svart innen 24 timer, mister man timen sin. 

Foto: TRINE JØDAL

Bærum kommune innkaller 16.000 personer til vaksinering via SMS. Bekreftes ikke timen, mister man tilbudet. 

I løpet av de nærmeste ukene vil 16.000 innbyggere i Bærum få en invitasjon til time for vaksinering via SMS.

Turen har kommet til personer i risikogruppen mellom 18 og 64 år, og personer mellom 65 og 74 år. 

I en melding fra kommunen fremgår det at så fort man mottar en melding, må man logge seg inn via ID-porten for å bekrefte timen. 

– Hvis man ikke logger inn og bekrefter timen innen 24 timer, blir timen tilbudt en annen, heter det i meldingen. 

De som skal vaksineres hos fastlegen sin, mottar en innkalling derfra. Det er fastlegene som skal vurdere hvem som har høy risiko for alvorlig forløp. 

Tar tid

Ifølge Bærum kommune vil det ta flere uker før alle blir innkalt til time. Dette avgjøres blant annet av hvor store leveranser kommunen får av vaksiner. 

Bæringer med høy risiko for alvorlig sykdomsforløp får tilbud først, deretter går prioriteringen etter alder fra eldst til yngst. 

I mars stanset Bærum kommune all bruk av Astra Zenica-vaksiner, noe som innebar en stans i vaksineringen av helsepersonell. FHI har varslet at de innen 15. april skal komme med nye råd om bruk av vaksinen i Norge. 

I løpet av siste døgn er det registrert 41 nye smittetilfeller i Bærum. Det er en nedgang fra dagen før, men antall innleggelser på Bærum sykehus er nå på rekordhøyt nivå. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.