Skip to main content

Taper 500.000 – for tidlig å si noe om permitteringer

Resten av Get-ligasesongen avlyses på grunn av smittefaren som følge av koronaviruset.

Resten av Get-ligasesongen avlyses på grunn av smittefaren som følge av koronaviruset. 

Foto: Joakim S. Enger

Frisk Asker taper minst en halv million kroner på at sluttspillet blir avlyst. Likevel mener klubben at de skal klare sine forpliktelser. 

Det blir hverken noe sluttspill eller kvalifiseringsspill i ishockeysesongen 2020. På grunn av smittefaren ved koronaviruset har Norges Ishockeyforbund besluttet å avlyse all kampaktivitet for resten av sesongen. Det skrev de i en pressemelding

«Kampene avlyses med umiddelbar virkning. Dette er en konklusjon som er tatt med bakgrunn i dagens situasjon med smittefare av corona-viruset, hvor NIHF ønsker å sette de helsemessige hensynene foran gjennomføring av aktivitet. I denne uoversiktlige og utfordrende situasjonen ønsker vi heller ikke å utsette våre aktive og foresatte for dilemmaet om å gjennomføre kampaktivitet der hvor reiseaktivitet og nærkontakt må påregnes.», skriver forbundet.

Taper mye penger

Frisk Asker kommer til å tape minst en halv million kroner i budsjetterte inntekter på at sluttspillet nå er avlyst. 

– Vi hadde budsjettert med at vi spilte i kvartfinaleserien. Det er helt umulig for meg å tallfeste hvor mye vi kunne tjent hvis vi hadde gått videre til en semifinale- og eventuell finaleserie, sier daglig leder i Frisk Asker Nicolay Sørensen.

Har økonomisk ryggrad

Flere ishockeyklubber i Norge vil trolig få økonomiske utfordringer som følge av at sluttspillet nå blir avlyst. Fredriksstad Blad skriver at Stjernen permitterer spillere og andre ansatte.

Nicolay Sørensen sier følgende om mulige permitteringer i Frisk Asker:

–Det kan jeg ikke kommentere. Det er altfor tidlig å si noe om, men vi skal ha flere møter de nærmeste dagene, der vi ser på forskjellige scenarioer. Jeg mener uansett at vi har en god økonomisk ryggrad og skal klare å opprettholde våre forpliktelser, sier Sørensen.

Dialog med utlendingene

Han sier at det fleste av spillerne har 12 månederskontrakter. Utfordringen er flere av de utenlandske spillerne.

– Noen av dem har kontrakter som går ut etter at den siste kampen i sluttspillet er spilt. Og sånn sett er sesongen nå over. Men vi hadde forhåpninger om å komme til finalen, og flere av utledningens flybilletter er allerede booket til etter finalen. Vi må rett og slett sette oss ned sammen spillerne å se på dette, sier Sørensen.

–Men leilighetene deres er det uansett to måneders oppsigelse på, og de har biler som er leaset. Vi har kostnader som er der uansett og hvis spillerne vil bli, så vil vi selvfølgelig ha en god dialog med dem, sier Sørensen.

– Kom brått på

Frisks kaptein Anders Bastiansen fikk beskjeden mens han satt på jobb hos Varner-gruppen.

– Det er en rar måte å avslutte sesongen på. Jeg trodde aldri jeg skulle sitte på kontoret og avslutte en sesong. Beskjeden kom brått på for oss og det er selvfølgelig trist. Vi hadde gledet oss til sluttspillet, sier en tydelig skuffet 39-åring.

– Samtidig er det bedre å få beskjeden nå, enn å trene halvveis og ikke vite hvor lenge det er til vi skal spille kamp. Nå er vi ferdige, følger han opp med.

I fjor endte Frisk på 5.-plass i grunnserien, men gikk hele veien til topps i sluttspillet og ble norgesmestere. I år vil de ikke få en slik sjanse.

– Det er sesongens store høydepunkt som blir tatt vekk fra oss. De som vinner serien husker man ikke, men de som blir norgesmestere blir husket, sier kapteinen.

– Det betyr vel at vi fortsatt er regjerende mestere.

Bastiansen skjønte tidlig at det ikke var mulig å spille for tomme tribuner, sluttspillet må spilles som normalt, eller ikke i det hele tatt.

– Hadde vi hatt TV-inntektene til fotballen kunne vi spilt i en tom hall, men det har vi ikke. Vi er avhengige av publikumsinntekter, forteller han.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.