Skip to main content

Sykehusene avviser folk som har vært utenlands

Smittetelt: Det er fra før innført strenge rutiner av hensyn til virussmitte, ved Bærum sykehus.

Foto: Knut Bjerke

Hold deg unna i 10 dager, lyder beskjeden fra Vestre Viken Helseforetak.

Vestre Viken HF eier og driver Bærum sykehus og Blakstad sykehus, i tillegg til flere andre helseinstitusjoner i tidligere Akershus og Buskerud. Helseforetakets bekymring for pasientene er nå økende, i takt med flere koronavirus-smittede. Det gjelder både utenlands, men selvsagt også her hjemme. 

Fredag meldte Asker kommune om to nye virussmittede.

Helseforetaket strammer nå inn reglene for besøk av pasienter som er innlagt eller under behandling:

– Vi ber besøkende som har vært i utlandet, om å ikke besøke våre institusjoner før det har gått 10 dager siden hjemkomst, sier Ulrich Spreng, fagsjef i Vestre Viken, til Budstikka.

Restriksjonene gjelder for alle som har vært utenfor Norges grenser. Vestre Viken har tidligere uttalt at alle pasientbesøk uansett skal avtales på forhånd.

Også etter harryhandel

Sykehuset Østfold har sett seg nødt til å understreke at restriksjonene der gjelder også dem som har vært og handlet på svenskegrensen.

– Vi ønsker så langt som mulig å unngå smitte inn i sykehuset slik at pasienter som oppholder seg hos oss kan være trygge. Selv om det å reise utenlands til grønne områder er en akseptabel risiko ellers i samfunnet, har vi i sykehuset ekstra sårbare mennesker å ta hensyn til, sier fagdirektør Helge Stene-Johansen ved sykehuset, ifølge sykehusets hjemmeside.

Ulrich Spreng er fagdirektør i Vestre Viken HF.

Foto: Frank Reiersen, Vestre Viken HF
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.