Skip to main content

Sykehjemmene avviser folk som har vært utenlands

Solbakken bo- og behandlingssenter er et av mange sykehjem i Bærum kommune.

Solbakken bo- og behandlingssenter er et av mange sykehjem i Bærum kommune. 

Foto: EVA GROVEN

Du må vente ti dager etter hjemkomst før du kan besøke et sykehjem. 

Bærum og Asker kommune innfører begrensning på besøk på sykehjem fra pårørende som har vært på utenlandsreise. Pårørende må vente ti dager etter hjemkomst før de kan komme på besøk på sykehjem og omsorgsboliger. 

Begrensningen gjelder også etter besøk i såkalte «grønne» land. 

– Det gjelder også de som har vært i grønne land fordi de kan ha vært i samme reisefølge som de i røde land. Man kan for eksempel ha vært i kontakt på flyplassen, sier Bjørg Dysthe, smittevernoverlege i Bærum kommune. 

Samme regler innfører Asker. 

«Besøkende, som har vært på reise utenfor Norge, bes om å ikke komme på besøk før det er gått 10 dager etter hjemkomst til Norge. Dette gjelder uavhengig av om det er et land som er i «rød» eller «grønn» sone og av oppholdets lengde», skriver Asker kommune i en pressemelding. 

Økende smitte

Vedtaket blir gjort grunnet økende koronasmitte i samfunnet.

– Dette er for å beskytte de svakeste i forbindelse med at vi venter en ny smittebølge når folk kommer tilbake fra ferie. Dette er en oppfordring til de pårørende om å ta hensyn og vente en periode for å være på den sikre siden, sier Dysthe. 

Det er ingen nye smittede siste døgn i Bærum, opplyser kommunikasjonssjef Lisa Bang. Men mandag ble det kjent at 34 personer fra Asker og Bærum er tilknyttet smitteutbruddet på Hurtigruten. Ingen av disse er pr. tirsdag formiddag bekreftet smittet, men skal testes og sitter nå i karantene.  

Sykehus

Innstramningen kommer tre dager etter at helseforetaket Vestre Viken strammet inn reglene for besøk på sine sykehus. 

Vestre Viken HF eier og driver Bærum sykehus og Blakstad sykehus, i tillegg til flere andre helseinstitusjoner i tidligere Akershus og Buskerud. Helseforetakets bekymring for pasientene er nå økende, i takt med flere koronavirus-smittede. Det gjelder både utenlands, men selvsagt også her hjemme. 

Har du tips om denne saken? Send oss en e-post

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.