Skip to main content

Svak nedgang etter rekorduke med antall smittede i Bærum

Det har vært en uke med flere smittetopper i Bærum.

Det har vært en uke med flere smittetopper i Bærum.

Foto: KNUT BJERKE

458 personer i Bærum har testet positivt det siste døgnet. Det er 30 færre en lørdagens smittetopp, som det har vært flere av denne uken. 

Det er registrert 458 nye smittetilfeller i Bærum det siste døgnet. Det er en svak nedgang fra lørdag, der 488 personer var registrert smittet med koronavirus i kommunen. 

Lørdag er den dagen med høyest antall registrerte smittetilfeller i kommunen siden pandemien startet.

Smitten har spredt seg med rekordfart denne uken. Også tirsdag, onsdag og torsdag var, den gang, høyeste antall registrerte smittede noensinne i Bærum. 

I Asker kommune er det registrert 196 nye smittetilfeller det siste døgnet, noe ned fra lørdagens registrerte 232 smittede – hvilket ikke var noen ny rekord. 

Det er også mange som tester seg. Testtallene for Asker (som kun teller koronaklinikken på Vardåsen og Bråset legevakt) viser jevnt over høyere antall pcr-tester per dag enn uka før. 

Gult nivå lokalt

Selv om regjeringen har lettet på tiltakene, har kommuneledelsene både i Asker og Bærum besluttet å bli værende på gult nivå for skoler og barnehager. 

Dette har blant annet den konsekvensen at redusert åpningstid fortsetter. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.