Skip to main content

Stort smitteutbrudd i barnehage i Bærum

15 barn og fire ansatte ved Østerås kommunale barnehage er smittet av koronaviruset. I tillegg er 34 barn og seks ansatte er satt i karantene.

15 barn og fire ansatte ved Østerås kommunale barnehage er smittet av koronaviruset. I tillegg er 34 barn og seks ansatte er satt i karantene. 

Foto: EVA GROVEN

Kommunen ber helsemyndighetene vurdere om ansatte i småskolen og barnehager får rykke frem i vaksinekøen etter nok et utbrudd i Bærum. 

Det er registrert 50 nye smittetilfeller i Bærum siste døgn, melder kommunen på sine hjemmesider. I løpet av de to siste dagene er det registrert 77 nye smittede. 

Kommuneoverlege Frantz Leonard Nilsen sier mye av smitten er knyttet til et utbrudd i Østerås barnehage, hvor 15 barn og fem ansatte skal ha testet positivt. 

To barnehager rammet 

Hittil har smitten rammet tre av de seks avdelingene i barnehagen.

– En egen smittesporer er blitt satt til å spesifikt kartlegge utbruddet i Østerås kommunale barnehage, sier Nilsen.

Også i Lommedalen menighetsbarnehage skal det ha blitt oppdaget smitte. Her skal seks barn og fire ansatte ha testet positivt.

Vil prioriteres i vaksinekøen 

Nilsen sier ansatte i barnehagene og på småskolen mener de bør prioriteres for vaksine siden de ikke kan unngå å ha nærkontakt med andre. 

– Dette har vi forståelse for og har spilt inn dette til nasjonale helsemyndigheter uten at det så langt foreligger en avklaring.

Får raskt svar 

Kommuneoverlegen er tilfreds med at resultatene fra koronatestene nå kommer raskere enn tidligere. Siden 16. mars har et nyåpnet laboratorium ved Bærum sykehus analysert koronatestene tatt i Asker og Bærum. 

– Veldig mange av de positive testene de siste dagene knytter seg til nærkontakter, med kjent smittevei. I tillegg er vi veldig godt fornøyd med at laboratoriet på Bærum sykehus leverer oss så raske svar.

– Det foreligger allerede prøveresultater fra halvparten av dem som testet seg i går, sier Nilsen.

Ser til regionen 

Kommuneoverlegen er vel så opptatt av situasjonen for Oslo-regionen samlet sett, som at Bærum nå har hatt to dager med høye tall. I Oslo har smitten gått ned de siste dagene. 

– Det førstnevnte gir nok et bedre bilde på hvordan smittesituasjonen faktisk er, sier han.

Asker: 43 smittet på to dager  

Asker melder om 11 nye smittetilfeller det siste døgnet. Det er det laveste smittetallet så langt denne uken, og en kraftig nedgang fra 32 torsdag.

Totalt har nå 1.973 og 3.211 personer har testet positivt på koronaviruset i henholdsvis Asker og Bærum. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.