Skip to main content

Startdato klar for vaksinering av de yngste

Snart vil vaksinesenteret på Rud fylles opp med 10.-klassinger, klare for å motta sin vaksinedose.

Snart vil vaksinesenteret på Rud fylles opp med 10.-klassinger, klare for å motta sin vaksinedose. 

Foto: KARL BRAANAAS

Onsdag 8. september starter Bærum vaksineringen av 10.-klassinger. Asker vil bruke morgendagen på å planlegge sin vaksinering. 

Under en pressekonferanse med regjeringen torsdag ble det klart at barn mellom 12 og 15 år skal få tilbudt én vaksinedose i Norge. Fire timer senere hadde Bærum kommune starttidspunktet klart for de yngste i vaksinekøen. 

Regjeringen vil at barn mellom 12 og 15 år tilbys vaksine mot koronaviruset, opplyste statsminister Erna Solberg (H).

– De faglige rådene er at 12-15-åringene får flere fordeler enn ulemper ved en vaksinasjon. Det har vært avgjørende for regjeringen. Nå er det mye smitte blant barn og unge, og vaksine vil bidra til at også denne gruppen får en mer normal hverdag, sa statsministeren på pressekonferansen.

Starter neste uke

Onsdag 8. september starter Bærum kommune vaksineringen av 15-åringene ved vaksinesenteret på Rud. Totalt er det 6.000 barn og unge i aldersgruppene mellom 12 og 15 år. 

– Dersom alle 10.-klassinger møter opp på onsdag, blir alle vaksinert i løpet av onsdagen, forklarer Tonje Vågårøy, vaksinekoordinator i Bærum.

Kommunen opplyser at de vil komme tilbake med mer informasjon om vaksineringen av de øvrige aldersgruppene under 15 år. 

Kommunikasjonssjef i Asker, Jon Bakkerud, opplyser at kommunen vil bruke morgendagen på å legge sin vaksinestrategi for den yngste aldersgruppen.

Neste uke

Vaksinekoordinator i Bærum, Tonje Vågårøy, opplyser til Budstikka at kommunen allerede har bestilt vaksinedoser nok til å få samtlige i aldersgruppene vaksinert neste uke. Bærum venter på svar fra FHI på hvor mange vaksiner de vil motta neste uke.

– Vi er avhengig av vaksineleveranser, men vi er klare til å fullføre samtlige barn mellom 12 og 15 år i løpet av neste uke, forteller Vågårøy. 

Siden barna er under 16 år, er kommunen avhengig av samtykkeskjema fra foreldre. I barnevaksinasjonsprogrammet trenger kun en forelder signere, dette er ikke tilfelle for koronavaksinen. 

– Dersom foreldrene ikke bor sammen må begge foreldrene signere samtykkeskjema før barna kommer, opplyser Vågårøy. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.