Skip to main content

Snart kan du få vaksine på kjøpesenteret

Bærum kommune vil fremover kunne tilby drop-in vaksine flere steder i kommunen.

Bærum kommune vil fremover kunne tilby drop-in vaksine flere steder i kommunen.

Foto: TRINE JØDAL

Bærum vil tilby pop-up vaksinering. Østerås senter og Rykkinn senter er noen av stedene som får besøk av det mobile vaksineteamet.

Siden januar i år har Bærum kommune organisert massevaksinering i idrettshallen på Rud.

For å gjøre vaksinering mot korona mer tilgjengelig, tilbyr kommunen nå drop-in vaksinering forskjellige steder i Bærum. Det skriver kommunen i en pressemelding.

Otto Sverdrups plass, Østerås senter og Rykkinn senter er noen av plassene som får besøk av det mobile vaksineteamet. I tillegg er det planlagt å tilby vaksine på større arbeidsplasser.

– Må finne alternative måter å tilby vaksine på

– Vaksinesenteret jobber aktivt for å tilby vaksine til de som står som uvaksinert i kommunen, eller bare med en dose, skriver tjenesteleder Hilde Ree Schrøder for helsetjenester i Bærum kommune i en e-post.

– Det har vært en plan med å kunne tilby vaksiner «der folk er», og i tillegg nå enkeltindivider som kanskje ikke kommer seg til vaksinesenter av ulike grunner. Det betyr at vi må tenke utenfor boksen og finne alternative måter å tilby vaksine på, sier Schrøder.

Denne uken har bussen vært rundt på sentrale plasser i Bærum kommune, blant annet: Rykkinn-senteret og enkelte arbeidsplasser. 

– Tanken er at vi skal reise rundt i 2–3 uker til vi har vært rundt på de plassene vi mener er hensiktsmessig, opplyser Schrøder.

- Tanken er at vi skal reise rundt i 2–3 uker, opplyser tjenesteleder Hilde Ree Schrøder for helsetjenester i Bærum kommune.

- Tanken er at vi skal reise rundt i 2–3 uker, opplyser tjenesteleder Hilde Ree Schrøder for helsetjenester i Bærum kommune.

Foto: Innsendt

– Lørdag står bussen i Sandvika ved Jernbanestasjonen, og neste uke dukker vi opp både på Østerås og Rykkinn.

– Betyr dette at vaksinesenteret på Rud nå avvikles?

– Det er ikke avklart ennå.

Første stikk i januar

Tilbudet gjelder alle i Bærum over 12 år og det er ikke nødvendig å booke time. Unge mellom 12–17 år kan få dose 1, personer over 18 år kan få dose 1 eller 2. Personer med alvorlig nedsatt immunforsvar kan få dose 3.

6. januar ble den første koronavaksinen satt i våre kommuner. Det historiske sprøytestikket ble satt på Stabæktunet bo- og behandlingshjem.

73.000 personer i Asker og 100.000 personer i Bærum har så langt fått minst en vaksinedose.

De siste 14 dagene er det registrert til sammen 566 nye smittetilfeller. Fredag ettermiddag var fire personer lagt inn på Bærum sykehus med korona.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.