Skip to main content

Smittet av koronavirus etter opphold i Sverige

Kommuneoverlege i  Bærum, Frantz Leonard Nilsen, forteller at kvinnen skal ha oppholdt seg i en rød del av Sverige. 

Foto: KARL BRAANAAS

En kvinne fra Bærum har fått påvist koronasmitte etter et opphold i Sverige.

Det er meldt om en ny smittet i Bærum lørdag. Vedkommende er den første som er påvist smitte denne uken. Kvinnen skal nylig ha oppholdt seg i et område av Sverige som er definert som rødt område.

– Kvinnen har oppholdt seg i et område i Sverige som er definert som rødt, og testet seg da hun merket symptomer. Hun har fulgt alle retningslinjer med karantene og testing, og vi har kontroll på personer hun har oppholdt seg nært, sier kommuneoverlege Frantz Leonard Nilsen.

Kvinnen skal ha hatt typiske symptomer før hun testet seg.

Forberedt

Kommuneoverlegene i Asker og Bærum uttalte til Budstikka tidligere denne uken at de er bedre forberedt på en eventuell smitteøkning nå enn i starten av pandemien. Selv når folk kommer hjem fra ferie i utlandet.

– Vi er langt bedre rustet til å takle koronasmitte nå, enn da pandemien kom. Det gjelder også hvis det kommer en økning grunnet utenlandsopphold, sier kommuneoverlege Meera Prakash Grepp (58) i Asker.

Hun er sikker på at det vil komme en økning av smittede i høst. Grunnen er at samfunnet langt på vei er åpent igjen, blant annet med utenlandsreiser. Asker skal ha kapasitet til å teste 4.500 personer i uken, om nødvendig. 

Slik følges de opp

I Bærum er analysekapasiteten god, og kommunen er trygge på å få de fleste prøvesvar på under ett døgn. 

– Disse mottas av et smittesporingsteam som er tilgjengelig alle dager og i helgene, fra klokken 08.30 til 22.00, sier kommuneoverlege Frantz Leonard Nilsen.

Alle som tester positivt vil få beskjed om hjemmeisolasjon og følges opp av teamet. Nærkontakter fra samme husstand må i ti dagers karantene. Andre nærkontakter som ikke har hatt like tett kontakt som de hjemme, trenger ikke karantene, men testes tre og syv dager etter siste kontakt med den smittede.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.