Skip to main content

Smittehopp for Asker, nedgang i Bærum

Teststasjonen for korona på Fornebu forventer høyt trykk de nærmeste dagene.

Teststasjonen for korona på Fornebu forventer høyt trykk de nærmeste dagene.

Foto: TRINE JØDAL

Det siste døgnet har 82 personer fått påvist koronavirus i Asker og Bærum. Samtidig øker antall innlagte pasienter på Bærum sykehus.

41 personer i Bærum og 41 personer i Asker har det siste døgnet fått påvist koronasmitte. For Askers del er det en betydelig økning fra gårsdagen, da kommunen hadde seks registrerte tilfeller. For Bærums del er tallet noe mindre enn gårsdagens, da kommunen kunne notere for ny smitterekord med 68 påviste tilfeller. 

Ifølge kommuneoverlege Frantz Nilsen kan et større antall av smittetilfellene spores til elever i videregående skole. 

– Det har nok oppstått smitte hos noen få i starten av påsken, så har de smittet hverandre gjennom uken, uttalte Nilsen tirsdag kveld.

Kommuneoverlegen vil ikke mene for mye om den store variasjonene i smittetallene, fra gårsdagens topp på 68 tilfeller, til dagens 41. 

– Det er uansett høye tall og jeg tror ikke vi ser en betydelig nedgang med det aller første. Det er gjerne slik at høye smittetall genererer mer smitte, sier Nilsen.

Mange på sykehus

Samtidig er antall innleggelser på Bærum sykehus på det høyeste nivået siden pandemiens start. Til sammen 26 personer er for tiden innlagt med koronavirus, melder Vestre Viken. 

Det forventes at flere tester seg de nærmeste dagene etter påskeferien. Barnehagene i Bærum ble satt på rødt tiltaksnivå fra onsdag 7. april. Det ble besluttet etter at man så en økende smittetrend blant barn i påsken. I løpet av påskeferien ble det meldt om flere smitteutbrudd ved barnehager i Bærum.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.