Skip to main content

Smittefare over for elever på Ramstad skole

Fredag morgen ble det kjent at en elev ved Ramstad skole var smittet av koronavirus. Elevrådsformann Filippa Stenberg (innfelt) sier de ikke vil spekulere i hvem det kan være.
Foto: Karl braanaas/privat

Fredag morgen fikk 10. trinn på Ramstad skole beskjed om at det er påvist koronasmitte hos en medelev. – Vi fikk sjokk, sier elevrådsleder Filippa Stenberg (15). 

Fredag morgen fikk 10. trinn på Ramstad skole beskjed om at det er påvist koronasmitte hos en medelev. – Vi fikk sjokk, sier elevrådsleder Filippa Stenberg (15). I en melding fra skolen fikk alle elever på 10. trinn beskjed om å holde seg hjemme fra skolen.

Noen timer senere kom beskjed fra kommunen om at det ikke lenger er fare for smitte: Kommuneoverlegen har etter en nærmere vurdering funnet at det ikke er fare for smitte ved Ramstad skole som følge av at en av elevene har fått påvist korona-infeksjon.

Det er sendt ut ny informasjon til elever og foresatte om dette. Elevene på 10. trinn er velkommen tilbake en vanlig skoledag på mandag, står det i beskjeden.

Filippa Stenberg, som er på elevrådsseminar på Jessheim, sier den første beskjeden om koronasmitte «kom som et sjokk».

– Det gikk heldigvis fort over, og nå er jeg ganske beroliget. Den siste uken har vi snakket endel på skolen om koronaviruset, så jeg opplever at vi har fått god informasjon, sier Stenberg.  

Ifølge 15-åringen har det likevel blitt sendt en god del meldinger mellom elevene fredag formiddag.

Mange er litt sånn «hva skjer nå». Vi er uansett blitt enige om at vi ikke skal spekulere i hvem det er. Jeg tror dette er kjipt nok allerede for den det gjelder, sier Stenberg.

Frantz Leonard Nilsen, kommuneoverlege i Bærum, bekrefter at foresatte fredag morgen ble bedt om å holde elever på 10. trinn hjemme fra Ramstad skole, mens smittesituasjonen ved skolen ble kartlagt.

– Vi har sett på den aktuelle elevens bevegelser, og hvem vedkommende har vært i kontakt med, sier Nilsen.

Elever i eget bygg

Bakgrunnen for at det bare er elever på 10. trinn som ble holdt borte fra skolen er at disse til vanlig oppholder seg i et eget bygg. I 2017 fikk Ramstad skole et splitter nytt tilbygg der de eldste elevene har klasserom. 

– Elevene på 9. trinn har hatt arbeidsuke denne uken, så de har ikke vært på skolen i det hele tatt, forteller rektor Susanne Nordberg.

8. trinn har som regel tilhold i skolens eldste bygninger som ligger i motsatt ende av nybygget. 

Ifølge Nordberg har det kommet noen henvendelser fra foresatte, som lurer på hva som skjer videre.

Oslo International School i Bærum valgte å stenge hele skolen fredag, etter at det ble påvist koronasmitte hos en elev ved skolen.

Siden meldingen ble sendt ut skal administrasjonssjef Knut Sørlie ha blitt kontaktet av en håndfull foresatte som lurer på hva som skjer videre. Fredag morgen sier administrasjonssjefen at han er usikker på når skolen vil åpne igjen.

– Vi holder stengt i dag for å kunne legge en plan sammen med kommuneoverlegen og hans stab. Så tar vi en vurdering iløpet av helgen om skolen åpner igjen til mandag, sier Sørlie.

STØRST I DAG: Bærums-skolene planlegges større fremover. Ramstad har nå 550 elever etter utvidelsen i fjor.
Foto: KNUT BJERKE
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.