Skip to main content

Smitte på ungdomsskole fører til karantene i vinterferien

9.-trinn på Mølladammen ungdomsskole er berørt av koronasmitte. Flere elever, ansatte og foresatte må være i karantene neste uke.

9.-trinn på Mølladammen ungdomsskole er berørt av koronasmitte. Flere elever, ansatte og foresatte må være i karantene neste uke.

Foto: KARL BRAANAAS

Elever og ansatte som er definert som nærkontakter til en koronasmittet elev på Mølladammen ungdomsskole må i ti dagers karantene.

Det skriver assisterende kommuneoverlege Anders Randa i Bærum kommune i et brev til foreldre og foresatte på skolen.

«Det er påvist koronasmitte hos en elev på 9. trinn. Eleven har vært smitteførende på skolen mandag 15. februar og tirsdag 16. februar. Elever og ansatte som er definerte som nærkontakter til eleven, skal i 10 dagers karantene», skriver Randa. 

Han forklarer at de hadde siste kontakt med eleven 15. februar er i karantene til og med 25. februar, mens de som hadde siste kontakt med eleven onsdag 16. februar er i karantene til og med 26.februar. 

Alle nærkontakter får tildelt tid til test for korona.

Behandles som mutert virus

«Da vi den siste tiden har hatt utbrudd med mutert virus på skoler i Bærum, har vi besluttet å behandle dette tilfellet på Mølladammen på samme måte inntil vi eventuelt får avkreftet det fra testlaboratoriet», står det i brevet til foreldre og foresatte. 

Fordi det er mistanke om mutert virus, forklarer Randa at alle husstandsmedlemmer til nærkontaktene er i såkalt avklaringskarantene frem til man eventuelt kan fremvise en negativ test (PCR-test, ikke hurtigtest). 

SAMLESIDE: Her kan du lese flere koronanyheter fra Budstikka

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.