Skip to main content

Slik vil ikke Asker kommune at de ansatte skal feire i år

Smittesituasjonen i Asker gjør at kommunedirektøren fraråder tradisjonelle julebord. Bildet er tatt på Leangkollen i forbindelse med en tidligere juletilstelning.

Smittesituasjonen i Asker gjør at kommunedirektøren fraråder tradisjonelle julebord. Bildet er tatt på Leangkollen i forbindelse med en tidligere juletilstelning.

FOTO: KNUT BJERKE

Politiske møter i Asker skal fortsatt gjennomføres digitalt. Og det blir ikke julebord for kommunens ansatte. 

Det kommer frem i en pressemelding sendt fra Asker kommune mandag ettermiddag. 

Kriseledelsen besluttet mandag nye retningslinjer for møtevirksomhet og arrangering av julebord. Kommunedirektøren anbefaler ikke at det gjennomføres tradisjonelle julebord og juleavslutninger for de ansatte i kommunen i 2020. 

– Dette er ikke en ønsket situasjon, men smittesituasjonen tilsier ikke store samlinger eller sosiale sammenkomster før jul, opplyser kommunikasjonsrådgiver Vibeke Lindeberg Sand i pressemeldingen. 

Den enkelte virksomhet og avdeling kan likevel gjennomføre mindre arrangementer innenfor avdelingens kohorter dersom smittevernhensyn kan ivaretas, går det frem av meldingen. 

Det blir ingen alkoholservering på kommunens regning i forbindelse med disse tilstelningene. Det gjelder også der ansatte selv tar initiativ til juleavslutning med kolleger. 

Digitale møter 

Det er videre bestemt at de politiske møtene i Asker inntil videre skal gjennomføres digitalt. 

Formannskapsmøtene og kommunestyremøtene blir streamet, og kan følges som vanlig via kommunes nettsider. Hovedutvalgsmøtene vil også bli gjennomført digitalt. 

Av praktiske årsaker vil det bli gjort opptak av utvalgsmøtene, og opptakene blir publisert på kommunens nettsider så fort som praktisk mulig, blir det opplyst i pressemeldingen. 

Når det gjelder hjemmekontor, gjelder som før at ansatte i offentlige og private virksomheter så langt det er mulig skal jobbe hjemmefra, med digitale møter.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.