Skip to main content

Slik blir vaksineringen av de eldste i Asker

14. april i år ble den første vaksinedosen på vaksineklinikken på Tofte satt. Jan Gustavsen (73) var den første som ble vaksinert.

14. april i år ble den første vaksinedosen på vaksineklinikken på Tofte satt. Jan Gustavsen (73) var den første som ble vaksinert.

Foto: TRINE JØDAL

Dose tre settes fra og med neste uke. 

FHI rådet tidligere i oktober regjeringen til å tilby en tredje dose med koronavaksine til de eldste aldersgruppene. Det er de eldste og personer på sykehjem som vil få tredje dose først. Hensikten med en tredje dose er å øke og forlenge beskyttelsen for å hindre alvorlig sykdom, samt hindre nye virusvarianter.

Nå bekrefter Asker kommune at de vil tilby det de kaller «oppfriskningsdose» til alle over 65 år, fra og med neste uke – uke 42. Det melder kommunen i en pressemelding tirsdag morgen. 

Kommunen har allerede begynt å gi oppfriskningsdose til sykehjemsbeboere. 

Kommuneoverlege i Asker, Meera Grepp

Kommuneoverlege i Asker, Meera Grepp

Foto: Joakim S. Enger

– Vi har sett noe økt smitte hos de over 65 år, så det er gledelig at vi nå kan tilby en oppfriskningsdose til denne målgruppen. Det er sannsynlig at en oppfriskningsdose vil gi bedre beskyttelse for personer i denne aldersgruppen, sier kommuneoverlege Meera Grepp.

Asker kommune vil vaksinere gruppene trinnvis: 

  • Uke 42: 85 år og eldre + sykehjemsbeboere
  • Uke 43/44: 75–84 år
  • Uke 45 samt påfølgende uker: 65–74 år
  • (og de eldre som ikke har fått oppfriskningsdosen)

Allerede i gang i Bærum

I nabokommunen Bærum er de allerede i gang med å vaksinere tredje dose også utenom sykehjemmene. Forrige uke fikk personer over 75 år som mottok dose to før 31. mars innkalling til ny vaksinering. 

– Vaksineringen av oppfriskningsdoser vil foregå over lengre tid. Det er viktig å passe på at det er minimum 6 måneder siden 2 dose av koronavaksine, sier Askers kommuneoverlege i meldingen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.