Skip to main content

Skolene oppretter hjelpetelefoner

Levre skole har opprettet egen hjertetelefon nå som skolen har koronastengt, Miljølærer Arnstein Vikran svarer elever og foreldre som trenger noen å snakke med.

Foto: PRIVAT

Levre skole har opprettet en egen «hjertetelefon», dit elever kan ringe nå som skolen har koronastengt. Det jobbes for å få til slike tilbud i hele Asker og Bærum.

«Levre skoles hjertetelefon: 996 16 984. Ring miljølærer Arnstein Vikran om du trenger noen å snakke med. Telefonen er åpen 08.30-14 for elever og foresatte», står det nå på nettsidene til Levre skole i Bærum.

Barneskolen er stengt på grunn av koronapandemien. Rundt 540 elever fra første til syvende klasse ble før helgen sendt hjem til digital fjernundervisning frem til og med 26. mars, i første omgang.

– Rektor fant dette som et tips på Facebook. Vi valgte å opprette hjertetelefonen så fort vi fikk det til, sier miljølærer Arnstein Vikran, som har vært klar med koronamobilen på Levre fra og med mandag.

– Vanligvis kan jo elevene treffe helsesykepleier og miljølærer på skolen hver dag. Sånn er det ikke nå når skolen er stengt. Intensjonen vår er å gjøre tilbudet lett tilgjengelig for elever og foreldre som skulle trenge det, sier Vikran.

– Hjertetelefoner ved alle skoler

– Vi jobber nå for at alle skoler i Bærum skal få slike hjertetelefoner. Noen er allerede i gang, de andre vil raskt komme etter, sier Siv Herikstad, skolesjef i Bærum.

Skolesjefen i Asker, Kai Erik Lund, forteller at det jobbes med å opprette et slikt tilbud også i Asker.

– Hit skal barn og foreldre kunne ringe hvis de har bekymringer knyttet til korona. Det trenger ikke være krise for å ringe, til det finnes det andre nummer, sier Herikstad, som forteller at telefonnummeret til «hjertetelefonen» skal stå lett synlig på skolenes nettsider straks tilbudet er tilgjengelig.

28.000 grunnskoleelever har nå digital fjernundervisning hjemmefra i Asker og Bærum. De har fått en klar formaning fra landets myndigheter om å ha minst mulig fysisk kontakt med andre enn sine aller nærmeste familiemedlemmer. 

Da statsminister Erna Solberg holdt pressekonferanse for barn mandag, ba hun innstendig barn om å velge seg ut én eller to venner for fysisk samvær i koronatiden.

– Lærere skal ringe utsatte elever

– Dette er en vanskelig tid for mange elever, ekstra krevende er det for dem som ikke har så mange venner og mister den daglige sosiale kontakten med andre barn og voksne når skolen holder stengt, sier Herikstad, som forteller at «hjertetelefonen» skal bemannes av miljølærere og sosiallærere.

– Ensomhet og engstelse er en del av bildet for elever og foreldre nå. Vi håper denne tjenesten kan gjøre det enklere å få kontakt for dem som trenger noen å snakke med, sier Herikstad, som understreker at unntakstilstanden ved skolene krever andre metoder enn det vi er vant til.

– Vi skal nå sette i system at lærerne skal ringe direkte til elever som av ulike grunner er utsatt å ha det ekstra trasig nå, sier Herikstad.

Siv Herikstad er skolesjef i Bærum kommune

FOTO: TRINE JØDAL
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.