Skip to main content

Skal diskutere flere tiltak på sykehjem

Bærum, Oslo og Lillestrøm kommuner skal diskutere hvor vidt man bør skjerpe bruken av smittevernutstyr på landets sykehjem som følge av den senere tids utbrudd. Bildet er tatt på Søndre Borgen sykehjem i Asker før koronakrisen. 

Foto: TRINE JØDAL

Utbruddet på Vallerhjemmet blir tema når Bærum kommune møter Folkehelseinstituttet (FHI) denne uken. 

Senest søndag 19. april døde en koronasmittet beboer på et av sykehjemmene i Bærum. Bare på Vallerhjemmet har ni personer mistet livet etter å ha fått påvist smitte. Også i Asker har flere pasienter på sykehjem mistet livet etter å ha fått virussykdommen. 

Denne uken skal Bærum, Lillestrøm og Oslo kommuner i et møte med Folkehelseinstituttet (FHI) for å dele erfaringer man har gjort seg i sykehjemssektoren, opplyser Frantz Leonard Nilsen, kommuneoverlege i Bærum.

Har utvidet testkriterier

– Da skal vi blant annet diskutere om hendelsene på sykehjemmet bør medføre økt bruk av smittevernutstyr, samt hyppigere testing av pasienter på sykehjem. De er kanskje den risikogruppen som tåler smitte aller dårligst, sier han. 

Folkehelseinstituttet (FHI) har allerede utvidet testkriteriene til å også omfatte symptomene flere av pasientene ved Vallerhjemmet opplevde, som økt grad av forvirring og falltendenser. Dette skjedde etter innspill fra smittevernoverlege Bjørg Dysthe i Bærum kommune, opplyser Nilsen. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.