Skip to main content

Setter videregående skole i karantene

Mandag 15. februar ble det påvist mutert koronavirus ved Røyken videregående skole.

Mandag 15. februar ble det påvist mutert koronavirus ved Røyken videregående skole.

Foto: KARL BRAANAAS

Kommuneoverlegen setter hele Røyken videregående skole i midlertidig karantene tirsdag, etter at elev har fått påvist britisk mutert virus.

Det skriver Asker kommune i en pressemelding mandag kveld.

En elev ved Røyken Videregående skole med allerede kjent koronasmitte har mandag 15. februar fått påvist britisk mutert virus. Hele skolen settes i midlertidig karantene tirsdag mens smittesporing pågår.

– Eleven er i hjemmekarantene, men vi har ikke full oversikt over smitteveiene ennå. Derfor setter vi nå, i samarbeid med skoleledelsen og i tråd med rådene fra Folkehelseinstituttet, hele skolen i midlertidig karantene for så raskt som mulig å skaffe oss oversikt over situasjonen, sier kommuneoverlege Meera Grepp.

Skolen har ca. 800 elevplasser fordelt på 38 klasser og 130 ansatte.

Ber elever teste seg

Kommuneoverlegen følger situasjonen tett i samråd med Folkehelseinstituttet, og har god kontakt med skolens ledelse. Alle elever og ansatte har fått informasjon via skolen mandag kveld.

– Vi vil i løpet av 16. februar vurdere behovet for utvidet karantenesetting, men det vil vi komme tilbake til i løpet av tirsdagen, sier Grepp, som anbefaler alle elever i 2. klasse på Røyken videregående skole om å teste seg på tirsdag.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.