Skip to main content

Rekordmange koronasmittede på én uke

Kort tid etter skolestart eksploderte koronasmitten hos barn og unge. Her er en koronatest på vei til analysering.

Kort tid etter skolestart eksploderte koronasmitten hos barn og unge. Her er en koronatest på vei til analysering.

Foto: TRINE JØDAL

Smittetallene fortsetter å skyte til værs. Aldri før har så mange fått påvist smitte i Asker og Bærum i løpet av én uke.

76 personer i Asker og Bærum er smittet med korona det siste døgnet. I Bærum ble det registrert 46 smittetilfeller, mens Asker rapporterer om 30 smittede. 

Totaltallet på 76 tilfeller viser imidlertid en nedgang i forhold til den registrerte døgnsmitten de siste dagene, og betydelig færre enn på lørdag, da det nest høyeste smittetall på halvannet år ble registrert.

Rekorduke

Siste syv dager er det nå registrert 734 personer med koronasmitte i Asker og Bærum. Det er ny smitterekord på en uke. 460 av disse er tilhørende i Bærum, mens 274 av de smittede har tilholdssted i Asker.

Smittetallene i Asker og Bærum har økt betydelig siden skolestart, og blant annet massetesting av elever har bidratt til økningen. Det er i aldersgruppen 10–19 år at majoriteten av de smittede befinner seg i, og totalt er det nå 51 skoler lokalt har koronasmittede elever

I Bærum kommune er nå 5.387 personer registrert smittet siden pandemien startet, mens 3.151 askerbøringer har fått påvist koronaviruset.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.