Skip to main content

Regjeringen endrer karanteneregler

Helseminister Bent Høie Pressekonferanse om videre tiltak i håndteringen av korona-pandemien.
Helseminister Bent Høie Pressekonferanse om videre tiltak i håndteringen av korona-pandemien.
Foto: Jan Richard Kjelstrup, ASD/ Statsministerens kontor

Fra og med 29. desember gjelder nye karanteneregler for innreisende til Norge. 

Tidligere har man vært nødt til å tilbringe ti dager i karantene etter innreise til Norge. Nå reduserer regjeringen karantenetiden til syv dager, så sant man tester negativt for covid-19 to ganger etter ankomst. De nye karantenereglene gjelder ikke reisende fra Storbritannia. 

«Muligheten til å forkorte innreisekarantene ved testing er ikke en rettighet for den enkelte og er avhengig av at oppholdskommunen eller private har kapasitet til å gjennomføre testene, eller at arbeidsgiver står for testene. For eksempel vil det tilsi at personer som har testet seg etter ankomst, og ønsker å ta test to ikke kan kreve dette av kommunen. Og dersom test to ikke tas, må personen være i innreisekarantene i 10 døgn», skriver Helse- og omsorgsdepartementet. 

– Vi oppretter dette alternativet blant annet for å få bedre oversikt og kontroll over smitte blant reisende, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

Ordningen gjelder fra og med 29. desember kl. 08.00. Reisende som har kommet til Norge for mindre enn ti dager siden og har testet seg ved ankomst eller innen tre dager etter ankomst, kan også benytte ordningen ved å teste seg på nytt tidligst dag sju eller senere. Helsedirektoratet og FHI har vurdert forslaget og mener det er smittevernfaglig forsvarlig å innføre nå.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.