Skip to main content

Pasienter på Vallerhjemmet er koronasmittet – isoleres på egne rom

To pasienter ved Vallerhjemmet er smittet av korona.

FOTO: KNUT BJERKE

To pasienter ved Vallerhjemmet i Bærum har fått påvist koronasmitte, bekrefter kommuneoverlege Frantz Leonard Nilsen. 

Samtidig har det vært tre dødsfall ved hjemmet de siste tre dagene. Men det har ingen sammenheng med korona, sier Nilsen mandag kveld. 

– Ingen av de tre som døde har hatt symptomer på korona, sier han. 

Kommuneoverlegen opplyser at de to pasientene som har fått påvist kornasmitte, fikk svar på testen henholdsvis 26. mars og 29. mars. 

– Hva skjer nå med pasientene?

– Begge pasientene holder seg isolert på sine pasientrom, og de holder seg der til de er «friskmeldt» av kommuneoverlegen, sier Nilsen.

Ekstra renhold

– Vil det nå bli innført nye ekstratiltak ved Vallerhjemmet utover hva som allerede er iverksatt?

– Nødvendigheten av skjerpet hygienefokus er understreket og rutinene knyttet til omgang med og pleie av smittede, er drillet inn, sier Nilsen. 

– Viktigheten for de ansatte av å holde seg unna arbeidet dersom man har de minste symptomer på luftveisinfeksjon, er også understreket, sier han. 

Det er også satt inn ekstra renhold, slik at det gjøres rent flere ganger både dag og kveld alle dager. Videre jobber personalet kun på én avdeling, og ikke på tvers av avdelingene. Garderobene til de forskjellige avdelingene er også splittet opp, slik at personalet heller ikke der skal treffe på kolleger fra de andre avdelingene. 

Følger myndighetenes føringer

– Hva slags tiltak har Bærum kommune generelt for å unngå at eldre blir smittet?

– Vi gjennomfører smittetiltak i tråd med helsemyndighetenes føringer for å unngå at eldre blir smittet, sier Nilsen. 

I Asker finnes det nå en egen smitteavdeling på Solgården bo- og omsorgssenter. 

– Bærum har smitteromskapasitet ved to av sykehjemmene. Det er seks smitterom på Solvik sykehjem og syv på Lønnås sykehjem. Tilbudet på Lønnås er tilrettelagt med egen inngang, sier Nilsen. 

Har nok verneutstyr

– Har de ansatte på Vallerhjemmet nok smittevernutstyr?

Vi har nødvendig smittevernutstyr i Bærum kommune, også på Vallerhjemmet. Smittevernutstyr blir levert så fort det er behov. Dette styres sentralt for hele pleie- og omsorg opp mot Folkehelsekontorets sentrallager, sier Nilsen. 

– Hva gjør dere nå med testing av pasienter og ansatte ved Vallerhjemmet?

– Det er ingen endringer i testkriteriene for hverken pasienter eller ansatte ved Vallerhjemmet. Føringer fra nasjonale myndigheter følges her på lik linje som ved alle andre tjenestesteder i Pleie- og omsorg, sier Nilsen. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.