Skip to main content

Oslo International School holder stengt også mandag

Oslo International School holder stengt for alle trinn mandag, men vurderer om elever på videregående trinn skal tilbake på skolen tirsdag.

Oslo International School holder stengt for alle trinn mandag, men vurderer om elever på videregående trinn skal tilbake på skolen tirsdag.

Foto: KARL BRAANAAS

Fredag holdt skolen stengt etter at en elev testet positivt for koronavirus. I helgen ble ytterligere en elev smittet. Mandag holder skolen stengt.

– Vi har fremdeles en uavklart situasjon angående svar på ytterligere en prøve og velger å holde skolen stengt mandag. Dagen blir brukt til å implementere fjernundervisningsløsninger og andre tiltak på skolen skulle ytterligere stenging være nødvendig. Vi legger opp til at den videregående skolen begynner igjen på tirsdag slik det ser ut nå, skriver daglig leder Knut Sørlie ved Oslo International School i en e-post til Budstikka søndag ettermiddag.

Oslo International School (OIS) på Bekkestua holdt stengt fredag etter at en elev hadde testet positivt på koronavirus. Nå er en annen av skolens elever også smittet.

– Lørdag kveld testet en elev som går på samme klassetrinn og er en nær venn av eleven som fra før av er smittet, positivt, forteller Sørlie.

Sørlie opplyser at klassen hvor den første smittede eleven gikk, har vært i karantene siden den positive testen forelå. Ifølge Sørlie har han ikke kunnskap om at andre elever har blitt testet.

Oslo International School har om lag 600 elever fra flere enn 50 land.

Kommuneoverlege Frantz Leonard Nilsen i Bærum kommune forteller til Budstikka at et håndballag fra Bærum, i tillegg til et Oslo-lag, er satt i midlertidig karantene etter at en av spillerne har fått påvist koronasmitte. 

– Kampen ble spilt forrige helg, og siden vi er usikre på om spilleren som har fått påvist koronaviruset var smittet da, har vi besluttet at begge lag skal ut i en ukes lang karantene, sier Nilsen. 

Han begrunner beslutningen med at det ikke er mulig å utelukke at håndballspillerne har hatt nærkontakt med den mulig smittede spilleren. 

Per klokken 18 søndag kveld er ni personer i Bærum smittet av koronavirus. I løpet av helgen er i overkant av 20 personer i Asker og Bærum testet, opplyser kommuneoverlege Frantz Leonard Nilsen i Bærum kommune.

Asker kommune opplyser ved 20-tiden søndag at det ikke er kommet inn melding om flere positive prøver. Her er det totale antallet smittede fire. Tre av de fire er ansatt ved Nærsnes barneskole. Skolens sjetteklasse må holde seg hjemme i 14 dager.

SAMLESIDE:Her kan du lese flere Budstikka-nyheter om koronaviruset

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.