Skip to main content

Ordfører på avstandsbesøk

Selfie av ordfører Lene Conradi og 100-åringen Gunvor Hilmersen, som ble gratulert på betryggende avstand.

Selfie av ordfører Lene Conradi og 100-åringen Gunvor Hilmersen, som ble gratulert på betryggende avstand.

FOTO: PRIVAT

På betryggende avstand gratulerte Lene Conradi 100-åringen på Nesbru.

Asker kommune har i alle år gjort stas på sine 100-åringer, og det har ikke koronakrisen satt en stopper for. 

- Vi kontakter alle 100-åringer og spør om de vil ha besøk. Noen vil bare ha en blomst, og vi trenger jo oss ikke unødig på, sier Lene Conradi. Denne uken var det Gunvor Hilmersen på Nesbru som rundet år.

- Vi hadde ikke fått kontaktet henne i forkant slik vi pleier, og da dagen kom, prøvde jeg å ringe, men det var opptatt hele tiden. Det var leit å tenke at 100-åringen ikke skulle få oppmerksomhet, så jeg kjøpte en blomst, og skrev et kort. Siden det var i nabolaget mitt, gikk jeg bort der hun bor, forteller ordføreren.

Ringte på med Antibac

Hun satte blomsten på trappen. Så var det ringeklokken. 

- Jeg brukte en antibac-serviett på ringeklokken, og gikk tre meter tilbake. Det er jo viktig å holde god avstand, og ikke skremme folk. Det var en svigerdatter som åpnet, og så kom jubilanten i døren. På god avstand fikk vi oss en prat. Det var en hyggelig hverdagsopplevelse, sier Lene Conradi. 

– Det var ikke ordføreren som kom på besøk, det var Lene, sier Gunvor Hilmersen etterpå. For i Asker er de fleste på fornavn med kommunens øverste leder, ikke minst når man bor i samme nabolag. Gunvor bor i seniorboligene i Nesvangen, hvor hun sier hun stortrives. Hun forteller om en hyggelig bursdag, selv om det ble gjennomført etter de strenge helserådene fra myndighetene. 

- Bare to gjester fikk komme inn av gangen, og serveringen var kaffe og kake. Om ettermiddagen kom naboer og stilte seg på god avstand utenfor verandaen og sang bursdagssangen. Det ble en fin avslutning på en hyggelig dag, sier Gunvor Hilmsersen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.