Skip to main content

Ni nye koronasmittet

Åtte personer er bekreftet smittet av korona i Bærum siste døgn. Her bilde fra testsenteret på Fornebu.

Foto: KARL BRAANAAS

Bærum kommune melder om åtte nye koronasmittede det siste døgnet. Også i Asker er én person meldt smittet siden mandag.

Tirsdag meldte Bærum kommune at det totale smittetallet i kommunen har steget til 485, etter at åtte nye personer er bekreftet smittet det siste døgnet.

– Tre av disse er smittet fra ukjent sted, mens de fem øvrige har kjent smittested, forteller kommunikasjonssjef i Bærum kommune, Lisa Bang.

Hun opplyser at fire av de siste smittede er i 20-årene. De fire siste har spredt alder.

– Ukontrollert smitte

De smittede skal ikke være relatert til hverandre.

– Én er relatert til Bjørknes Høyskole og en annen er relatert til et kirkesamfunn i Oslo. Ellers er det snakk om smitte enten på jobb eller i hjemmet, forteller smittevernoverlege Bjørg Dysthe i Bærum kommune.

Når det gjelder de tre smittede med ukjent smitteopphav, deler Dysthe samme bekymring som tidligere.

– Det gir uttrykk for at det er ukontrollert smitte i samfunnet. Derfor er det viktig at vi opprettholder de smittevernreglene som kommer fra myndighetene, påpeker hun.

Dysthe understreker at kommunen likevel føler de har kontroll over smittesituasjonen i kommunen.

Ingen innlagt

I Asker er det kommet ett nytt covid-19-tilfelle det siste døgnet. Det er ifølge kommunen en kvinne i 20-årene. Asker er med dette siste tilfellet nå oppe i 237 smittetilfeller siden pandemiens utbrudd.

Ingen personer i innlagt på Bærum sykehus med koronasmitte. Siste koronadødsfall i Asker eller Bærum, skjedde på Bærum sykehus 7. mai. Totalt har 34 personer dødd av covid-19 i Asker og Bærum.

Budstikka oppdaterer smittetallene hver dag på budstikka.no

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.