Skip to main content

Nedgang i smittetallene

Teststasjonen på Fornebu har hatt mye trafikk de siste ukene.

Teststasjonen på Fornebu har hatt mye trafikk de siste ukene. 

Foto: TRINE JØDAL

Pandemiens nest høyeste smittetall ble registrert denne uken. Likevel er det en nedgang fra forrige uke. 

Denne uken ble det registrert 662 nye smittetilfeller i Asker og Bærum. Det er de nest høyeste smittetallene siden koronaviruset kom til distriktet i slutten av februar 2020. 

Likevel er det en nedgang på 73 tilfeller, sammenlignet med uken før. I uke 36 ble nemlig 735 personer smittet i Asker og Bærum, det høyeste antallet vi har sett i koronapandemien. Smitten er særlig høy blant barn og unge i distriktet. 

– Det er særdeles viktig å formidle at vi alle må senke skuldrene. Vi trenger ikke lenger ha den sterke frykten for dette viruset. De aller, aller fleste av oss tåler godt å bli smittet. Sannsynligheten for å bli alvorlig syk er lav. Det er ingen grunn til å gå rundt og være veldig redd nå, fortalte kommuneoverlege Frantz Leonard Nilsen i Bærum til Budstikka tidligere i uken. 

– Ikke bekymret

Selv om tallene er relativt høye, sammenlignet med foregående uker, har både kommuneoverlegen i Bærum og Folkehelseinstituttet uttalt at vi er i en mindre alvorlig situasjon nå enn tidligere. 

Forskning viser at ungdommer ikke blir like hardt rammet av koronasmitte, som voksne. Samtidig har både Asker og Bærum kommet godt i gang med vaksineringen av de mellom 12 og 15 år. 

– Vi er ikke veldig bekymret for de helsemessige konsekvensene av koronasmitte hos barn og unge. Akkurat nå er vi mer bekymret for konsekvensene for skolegangen, nå som testing og karantene påvirker skolehverdagen mye. Heldigvis tror vi vaksineringen vil bidra til å redusere dette, uttalte overlege Pål Surén, tidligere i uken.

På Bærum sykehus var det ni innlagte fredag 10. september. Vestre Viken gir ikke tall på antall innlagte i helgene. 

Se Budstikkas koronaoversikt her 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.