Skip to main content

Nå skal helsepersonell tilbake til sine gamle jobber: – Vi har alle kastet oss ut i nye oppgaver

Leder for koronaklinikken i Asker, Mari Ranneberg-Nilsen, forteller at Asker kommune skal ansette ti nye sykepleiere i forbindelse med korona-teltet ved Vardåsen kirke.

Foto: KARL BRAANAAS

De som betjener Koronaklinikken, har til nå omdisponerte ansatte. 

Mari Ranneberg-Nilsen har vært leder av Koronaklinikken i Asker siden starten 12. mars. Alle de ansatte er enten pensjonerte eller omdisponerte helsearbeidere fra kommunens ulike tjenesteområder.

– Men vi har innsett at korona er kommet for å bli i hvert fall en god stund, så nå trenger vi en stabil flokk til klinikken, sier Ranneberg-Nilsen.

Mari Renneberg-Nilsen er avdelingsleder ved koronaklinikken i Asker.

Foto: KARL BRAANAAS

Klinikken består av telt for drive-in-testing, samt et innendørs lokale i kirkens kjeller. Der driver de smitteoppsporing og koronatelefon, og de har et eget legekontor for pasienter som enten er eller kan være smittet og skal unngå fastlegekontoret.

Faste sykepleierstillinger

Nå går kommunen ut og lyser ut 10 faste sykepleierstillinger, samt annet helsepersonell i midlertidige stillinger. Når koronaklinikken ikke lenger har behov for like stor bemanning, vil sykepleierne få andre relevante stillinger i kommunen.

– I en så stor kommune som vår, vil det til enhver tid være behov for sykepleiere. Hvilken virksomhet den enkelte sykepleier vil gå over til på sikt, vil avhenge av hva behovet er innen tjenesteområdet på det tidspunkt og også hvilken kompetanse og erfaring den enkelte sykepleier har, sier Tale Saltnes i HR-seksjonen.

Ifølge Ranneberg-Nilsen er flere av helsesykepleierne, som har vært omdisponert til klinikken, tilbake i sin vanlige jobb. 

– Vi vet jo at de har vært savnet i jobben sin, men vi trenger kompetanse også ved koronaklinikken. Når vi har ansatt nye og lært dem opp, vil alle helsesykepleierne gå tilbake til egen jobb, sier hun.

Skal kunne teste 800 per dag

Nå for tiden tester klinikken omtrent 70 per dag. Ved maks beredskap skal de klare 800.

Denne morgenen er det ganske rolig i teltet. Fire ansatte i de karakteristiske gule frakkene, munnbind og visir tar imot og tester fortløpende de få som kommer kjørende etter avtale. En av dem er Fredrik Wear, som har hatt symptomer et par dager. 

– Jeg tror nok det bare er en forkjølelse, men jeg jobber i politiet og er nødt til å ta testen, sier han.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.